Bijbellegger

Van $1

  Inhoudsopgave
  1. 1. Uitgaven
  2. 2. Voetnoten

  Een bijbellegger is een boekenlegger voor in de Bijbel. Een boekenlegger of bladwijzer is een hulpmiddel voor de lezer, vooral om bij te houden waar hij met het lezen is opgehouden en de volgende keer verder kan gaan. De bladwijzer wordt tussen de bladzijden ingelegd, zodat het boek weer opengeslagen kan worden op de plaats waar men verder leest. De bijbellegger is een nuttig hulpmiddel bij het persoonlijk bijbellezen of het lezen in gezinsverband.

  bijbellegger_vluchtweg_AmpsenDesign.jpg
  Vluchtweg. Een 'Bijbelboekenlegger' van AmpsenDesign[1].

  Sommige bijbelleggers zijn meer dan een strook karton of papier en vermelden Schriftverwijzingen op trefwoorden of bijzondere gelegenheden. Op eenvoudige wijze is zo snel een toepasselijk passend bijbelgedeelte te vinden.

  Uitgaven

  AmpsenDesign geeft diverse 'bijbelboekenleggers' uit, met een evangelische of bemoedigende boodschap op de voorzijde en een overzichtelijk lijstje van bijbelboeken op de achterzijde. Voorbeeld: zie afbeelding. Zie www.BijbelboekenLeggers.nl

  Bijbellegger. Heerenveen: Uitgeverij Jongbloed. 2005. Er kan een bijbelgedeelte gezocht worden op trefwoord of op bij ‘bijzondere gelegenheden’. ISBN: 9065392653 / 90-6539-265-3. Afmeting: 21 x 8 x 1 cm. Pagina's: 23 pag. Losbladig. 

  Bijbellegger. Met legenda/ plekaanduiding van bijzondere zaken in de Bijbel. Samenstelling Ds. Joh. Jansen, Wierden. 
  Uitg. C.A. Westera Bzn, Nijverdal; 1ste dr. 1926; 2de druk 1927. Voorkant 194 x 76 mm. Pagina's: 30 blz.

  Voetnoten

  1. ↑ Overgenomen met toestemming van Ampsendesign, aug. 2011.

  Labels: (Bewerk labels)
  • Geen labels
  Reacties (0)
  U moet inloggen om een reactie te geven.

   
  Powered by MindTouch Core
  Verrijk Christipedia door informatie toe te voegen.
  Help mee de tekst te verbeteren. Zie Meedoen.