Graan

Van $1

    Inhoudsopgave
    1. 1. Bron

    Graan is een soort gras, het behoort in de plantkunde tot de familie van de grasachtigen. De voor de mens belangrijkste soorten graan zijn tarwe, gerst, haver, rogge, maïs en rijst. Koren is graan dat voor voedsel wordt verbouwd. De meeste broden die we eten worden van tarwe gemaakt.

    De tarweoogst viel ongeveer 8-14 dagen later in dan de gersteoogst, in de droge tijd van het einde van april tot het begin van juni; beide dienen in de H. Schrift herhaaldelijk om het jaargetijde aan te duiden (Gen. 30:14; Richt. 15:1; 1 Sam. 12:17v.).

    Tijdens het paasfeest (Hebr. Pesach) mogen de Joden geen gerezen graanproducten (tarwe, spelt, haver, rogge en gerst) eten. 

    Gerst_Janny_Langeveld_2012.jpg

    Foto: Gerst. Fotografe: Janny Langeveld, 2012.
     

    Tarwe_Janny_Langeveld_2012.jpg

    Foto: tarwe. Fotografe: Janny Langeveld, 2012.
     

    Rogge-Janny_Langeveld-2012.jpg

    Foto: Rogge. Fotografe: Janny Langeveld, 2012.
     

    Haver_Janny-Langeveld-2012.jpg

    Foto: haver. Fotografe: Janny Langeveld, 2012.
     

    Spelt-Janny_Langeveld-2012.jpg

    Foto: Spelt. Fotografe: Janny Langeveld, 2012.

     

    Bron

    Ed. Rhiem, C.H. van Rhijn (red.), Bijbelsch woordenboek voor ontwikkelde lezers der Heilige Schriften(Utrecht: Kemink & Zoon, z.j.) s.v. Tarwe. Hieruit is op 28 juli 2013 enige tekst verwerkt. 

    Labels: (Bewerk labels)
    • Geen labels
    Reacties (0)
    U moet inloggen om een reactie te geven.

     
    Powered by MindTouch Core
    Verrijk Christipedia door informatie toe te voegen.
    Help mee de tekst te verbeteren. Zie Meedoen.