Naturisme

Van $1

  Inhoudsopgave
  Geen koppen

  Deze pagina is overgezet naar een nieuw softwaresysteem en kan in de
  laatste versie worden bekeken en verder worden bewerkt op:
   
  https://christipedia.miraheze.org/wiki/Naturisme

  Naturisme is een levenswijze, waarbij men in harmonie met de natuur wil leven en naakt in de natuur wil recreëeren. Het doel van naturisten is het bevorderen van respect: respect voor zichzelf, respect voor de medemens en respect voor de natuur. Nederland telt ongeveer 700.000 naaktrecreanten (2009). De meesten van hen gaan het liefst op vakantie naar Frankrijk, omdat daar veel naturistische campings zijn en het klimaat prettig is voor naaktrecreatie (2009). In sommige plaatsen zijn zogenoemde 'naaktstranden', stranden of gedeelten ervan bestemd voor naturisten. 

  Naaktrecreatie in Alpen aan banden

  Poedelnaakt bergwandelen in de Zwitserse Alpen wordt aan banden gelegd. Het kanton Appenzell-Innerrhoden gaat boetes uitdelen aan naaktlopers, die het gebied sinds vorig jaar op mooie dagen overspoelen. Volgens het kanton blijken vooral Duitsers het fijn te vinden om bloot de bergen in te gaan. De Zwitsers vinden dat aanstootgevend voor kinderen.Tot dusver was naaktrecreatie in de Zwitserse Alpen niet strafbaar. In september werd een nudist aangehouden, maar de politie moest hem laten gaan. De nieuwe regels moeten van kracht zijn voor de warme dagen zich weer aandienen in Zwitserland.

  Bron: Radio Nederland Wereldomroep, 1 febr. 2009.

  Publieke of gemeenschappelijke naaktrecreatie is in strijd met de norm van kuisheid. 

  Opb 16:15 Zie, Ik kom als een dief. Gelukkig hij die waakt en zijn kleren bewaart, opdat hij niet naakt wandelt en men zijn schaamte niet ziet. 
  (TELOS)
   

  Labels: (Bewerk labels)
  • Geen labels
   
  Reacties (0)
  U moet inloggen om een reactie te geven.

   
  Powered by MindTouch Core
  Verrijk Christipedia door informatie toe te voegen.
  Help mee de tekst te verbeteren. Zie Meedoen.