Saffier

Van $1

  Inhoudsopgave
  1. 1. Voetnoten

  Deze pagina is overgezet naar een nieuw softwaresysteem en kan in de
  laatste versie worden bekeken en verder worden bewerkt op:
   
  https://christipedia.miraheze.org/wiki/Saffier

  Saffier (van Hebr. sapir) is een fonkelende edelsteen, meestal in blauwe kleur te zien. Het is niet-rode variant van het mineraal Korund. Saffier behoort tot de kostbaarste edelstenen. De kleur is blauw, violet, blauwviolet, groen of geel. De blauwe saffier is de beroemdste variant. Scheikundig gesproken is het een aluminiumoxide (Al2O3). Saffier komt voor in de borstplaat van Aäron. Het Nieuwe Jeruzalem is mede gefundeerd op saffier.

  Saffier_Madagascar.jpgSaffier_Korund.jpgSaffier_Logan.jpg
  Afb. 1: Saffier gevonden in Madagaskar[1]. Afb. 2: Saffier gevonden in Sri Lanka[2]. Afb. 3: Geslepen saffier, ter grootte van een ei, met diamanten[3]

  Een plaveisel van saffier gelijk was onder de voeten van de God van Israël, toen Hij zich op de berg Sinaï openbaarde aan Mozes en anderen: 

  Ex 24:9  Vervolgens klommen Mozes en Aäron naar boven, [en ook] Nadab en Abihu met zeventig van de oudsten van Israël.
  Ex 24:10 En zij zagen de God van Israël. Onder Zijn voeten was [er iets] als plaveisel van saffier, zo helder als de hemel zelf.

  (HSV)

  Saffier is de vijfde steen in de borstplaat van Aäron (Ex 28:18):

  Ex 28:18 En de tweede rij van een Smaragd, een Saffier, en een Diamant.

  Jeremia zegt van de aanzienlijke inwoners van Jeruzalem dat hun gestalte gladder was dan een saffier.

  Klaagliederen 4:7 Haar aanzienlijksten waren reiner dan sneeuw, zain blanker dan melk, roder van lichaam dan robijnen; hun gestalte was gladder dan een saffier.
  (HSV)

  Saffier is het tweede fundament van het Nieuwe Jeruzalem.

  Opb 21:19 De fundamenten van de muur van de stad waren met allerlei edelgesteente versierd. Het eerste fundament was jaspis, het tweede saffier, het derde chalcedon, het vierde smaragd,
  (TELOS)

  Voetnoten

  1. ↑ Foto gemaakt door Zdjęcia Stowarzyszenie Spirifer, 10 juli 2006. Gebruikslicentie: Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0. Bron: Wikipedia, bronpagina.
  2. ↑ Bron; Wikipedia, bronpagina. Auteur: Rob Lavinksy, iRocks.com. Gebruikslicentie: Creative Commons Naamsvermelding-Gelijk
  3. ↑ Logan-saffier in het Nationale Museum van de Natuurlijke Historie, Washington. Bron: Wikipedia, bronpagina. Gebruikslicentie: Creative Commons Naamsvermelding 2.0. Auteur van de oorspronkelijke foto: Cliff1066 (gebruikersnaam op Flickr.com)

  Labels: (Bewerk labels)
  • Geen labels

   
  Powered by MindTouch Core
  Verrijk Christipedia door informatie toe te voegen.
  Help mee de tekst te verbeteren. Zie Meedoen.