Meeschrijven

Van $1

  Inhoudsopgave
  Geen koppen

  Versie vanaf 14:30, 29 mei 2020

  Terug naar deze versie.

  Terug naar Versie archief.

  Bekijk huidige versie

  Christipedia is een christelijke, bijbelgetrouwe internet-encyclopedie waaraan iedereen kan meedoen die de grondslag onderschrijft. Sommigen zullen het leuk vinden om mee te delen wat ze weten, anderen vinden het leuk om informatie te ordenen en toe te zien op een goede ontwikkeling van de encyclopedie, weer anderen vinden het leuk taalfouten te corrigeren of tekst leesbaarder te maken. Meeschrijven doe je vrijwillig, wanneer het jou uitkomt. Je hoeft heus niet erg actief te zijn; de mate van activiteit (hoeveel je doet) bepaal je zelf. Kleurpotloden.jpgMeeschrijven op Christipedia betekent concreet: 

  • je vult een bestaand artikel aan
  • of je stelt een nieuw artikel op of geeft de aanzet tot een artikel
  • of je verbetert een artikel (taalkundig of inhoudelijk)
  • of je voegt een kopje toe
  • of je maakt een koppeling (hyperlink) naar een ander artikel
  • of je herordent een artikel
  • of je splitst een artikel als het te groot wordt
  • enz. 

  Je werkt met anderen aan artikelen, zonder dat steeds overleg nodig is, want je kunt van elkaar nagaan wie wat doet en zonodig pleeg je overleg over wijzigingen (op een 'overlegpagina'). Je bijdrage en wijzigingen worden meteen zichtbaar voor de lezer. Van elk artikel kan men de bewerkingshistorie opvragen en versies vergelijken. 

  Om op Christipedia te schrijven, hoef je geen apart programma op je computer te installeren. Een internetverbinding en een programma als Internet Explorer is genoeg.

  Hieronder is een filmpje te zien dat je een indruk geeft hoe je een artikel schrijft of aanpast. (Werkt het filmpje niet, klik dan op Christipedia instructie, filmpje op Youtube.com):  

  Christipedia is doorzichtig: bezoekers kunnen zie wie wat en wanneer heeft aangepast. Bij voorkeur zijn je bijdragen daarom onder je eigen naam (bijv. Kees Langeveld). (Wanneer je liever onder een schuilnaam schrijft, kennen wij de schuilnaam toe. Dit zal geen rare naam zijn, en als men op de schuilnaam klikt, zal worden meegedeeld dat het een schuilnaam is. De werkelijk naam is bij Christipedia bekend.)

  Als je mee wilt schrijven en je stemt in met de grondslag, kun je je opgeven via meeschrijven@christipedia.nl   


   
  Powered by MindTouch Core
  Verrijk Christipedia door informatie toe te voegen.
  Help mee de tekst te verbeteren. Zie Meedoen.