Meeschrijven

Van $1

  Inhoudsopgave
  Geen koppen

  Versie vanaf 13:48, 29 mei 2020

  Terug naar deze versie.

  Terug naar Versie archief.

  Bekijk huidige versie

  Kleurpotloden.jpg

  Christipedia is een christelijke, bijbelgetrouwe internet-encyclopedie waaraan iedereen kan meedoen die de grondslag onderschrijft. Momenteel hebben  zo'n 98 personen een inlogcode waarmee ze kunnen inloggen en pagina's kunnen aanpassen. Meeschrijven doe je vrijwillig, wanneer het jou uitkomt. Het werkt niet anders dan op Wikipedia. Je hoeft dus niet erg actief te zijn. Want waarover je schrijft en hoeveel je schrijft bepaal je helemaal zelf. Meeschrijven op Christipedia betekent concreet: je vult een bestaand artikel aan of je stelt een nieuw artikel op of je verbetert een artikel (taalkundig of inhoudelijk), enz. 

  Je kunt desgewenst gebruik maken van eerder gepubliceerd materiaal (in het publieke domein of waarvoor je toestemming hebt) en dat omwerken tot tekst voor Christipedia. Wij kunnen je suggesties voor bronnen doen. 

  Schrijvers kunnen elkaars artikelen aanpassen, zonder dat steeds overleg nodig is, want je kunt van elkaar nagaan wie wat doet, je kunt reageren op een artikel, je kunt automatisch worden geinformeerd over wijzigingen van een artikel en je kunt overleg plegen over wijzigingen (op een 'overlegpagina'). 

  Om op Christipedia te schrijven, hoef je geen apart programma op je computer te installeren. Een internetverbinding en een programma als Internet Explorer is genoeg.

  Hieronder is een filmpje te zien dat je een indruk geeft hoe je een artikel schrijft of aanpast. 

  {{ Media{source: "http://player.vimeo.com/video/87404112", width: "800", height: "600"} }}  

  Jouw bijdrage en wijzigingen worden meteen zichtbaar voor de lezer als je ze opslaat. 

  Van elk artikel kan jij en ook elke bezoeker de wijzigingen bekijken en versies vergelijken. Zie bijvoorbeeld het overzicht met wijzigingen van de pagina over de edelsteen Jaspis

  Uit dat voorbeeld is te zien welke wijzigingen op een bepaalde datum of in een bepaalde periode zijn aangebracht: voorbeeld. Hier is de roodgemarkeerde tekst verwijderd, de groengemarkeerd tekst is toegevoegd. 

  Bij voorkeur zijn je bijdragen onder je eigen naam (bijv. Kees Langeveld). Wanneer je liever onder een schuilnaam schrijft, kennen wij de schuilnaam toe. Dit zal geen rare naam zijn, en als men op de schuilnaam klikt, zal worden meegedeeld dat het een schuilnaam is. De echte naam is bij Christipedia bekend.

  Als je mee wilt schrijven en je stemt in met de grondslag, kun je je opgeven via meeschrijven@christipedia.nl


   
  Powered by MindTouch Core
  Verrijk Christipedia door informatie toe te voegen.
  Help mee de tekst te verbeteren. Zie Meedoen.