Aanmelden: verschil tussen versies

Uit Christipedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'x')
 
Regel 1: Regel 1:
  +
== Leden ==
x
 
  +
Ben je al lid van Christipedia (je hebt een inlogcode)? Log dan in hier in: [[Speciaal:Aanmelden|Aanmelden]].
  +
  +
== Niet-leden ==
  +
Je bent nog geen lid en wil je bijdragen, dus meeschrijven of iets anders doen, lees dan verder.
  +
  +
'''Meedoen.''' Christipedia is een christelijke, bijbelgetrouwe internet-encyclopedie waaraan iedereen kan meedoen die de grondslag onderschrijft. Momenteel hebben  zo'n 73 personen een inlogcode waarmee ze kunnen inloggen en pagina's kunnen aanpassen. Meeschrijven doe je vrijwillig, wanneer het jou uitkomt. Het werkt niet anders dan op Wikipedia. Je hoeft dus niet erg actief te zijn. Want waarover je schrijft en hoeveel je schrijft bepaal je helemaal zelf. Meeschrijven op Christipedia betekent concreet: je vult een bestaand artikel aan of je stelt een nieuw artikel op of je verbetert een artikel (taalkundig of inhoudelijk), enz. Elke verbetering, al is het maar van een spelfout, is welkom.
  +
  +
'''Materiaal.''' Je kunt desgewenst gebruik maken van eerder gepubliceerd materiaal (in het publieke domein of waarvoor je toestemming hebt) en dat omwerken tot tekst voor Christipedia. Wij kunnen je suggesties voor bronnen doen. 
  +
  +
'''Elkaars bijdragen verbeteren.''' Schrijvers kunnen elkaars artikelen aanpassen, zonder dat steeds overleg nodig is, want je kunt van elkaar nagaan wie wat doet, je kunt reageren op een artikel, je kunt automatisch worden geinformeerd over wijzigingen van een artikel en je kunt overleg plegen over wijzigingen (op een 'overlegpagina'). 
  +
  +
'''Applicatie.''' Om op Christipedia te schrijven, hoef je geen apart programma op je computer te installeren. Een internetverbinding en een programma als Internet Explorer<sup>[1]</sup> is genoeg.
  +
  +
Hieronder is een filmpje te zien dat je een indruk geeft hoe je een artikel plaatst en aanpast. 

Versie van 8 feb 2016 19:16

Leden

Ben je al lid van Christipedia (je hebt een inlogcode)? Log dan in hier in: Aanmelden.

Niet-leden

Je bent nog geen lid en wil je bijdragen, dus meeschrijven of iets anders doen, lees dan verder.

Meedoen. Christipedia is een christelijke, bijbelgetrouwe internet-encyclopedie waaraan iedereen kan meedoen die de grondslag onderschrijft. Momenteel hebben  zo'n 73 personen een inlogcode waarmee ze kunnen inloggen en pagina's kunnen aanpassen. Meeschrijven doe je vrijwillig, wanneer het jou uitkomt. Het werkt niet anders dan op Wikipedia. Je hoeft dus niet erg actief te zijn. Want waarover je schrijft en hoeveel je schrijft bepaal je helemaal zelf. Meeschrijven op Christipedia betekent concreet: je vult een bestaand artikel aan of je stelt een nieuw artikel op of je verbetert een artikel (taalkundig of inhoudelijk), enz. Elke verbetering, al is het maar van een spelfout, is welkom.

Materiaal. Je kunt desgewenst gebruik maken van eerder gepubliceerd materiaal (in het publieke domein of waarvoor je toestemming hebt) en dat omwerken tot tekst voor Christipedia. Wij kunnen je suggesties voor bronnen doen. 

Elkaars bijdragen verbeteren. Schrijvers kunnen elkaars artikelen aanpassen, zonder dat steeds overleg nodig is, want je kunt van elkaar nagaan wie wat doet, je kunt reageren op een artikel, je kunt automatisch worden geinformeerd over wijzigingen van een artikel en je kunt overleg plegen over wijzigingen (op een 'overlegpagina'). 

Applicatie. Om op Christipedia te schrijven, hoef je geen apart programma op je computer te installeren. Een internetverbinding en een programma als Internet Explorer[1] is genoeg.

Hieronder is een filmpje te zien dat je een indruk geeft hoe je een artikel plaatst en aanpast.