Barnabas

Uit Christipedia
Versie door Kees Langeveld (overleg | bijdragen) op 21 feb 2018 om 09:49 (Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Barnabas''' (= "Zoon der vertroosting"), een Leviet van Cyprus, eigenlijk Joses geheten, is zeer gunstig als medearbeider van de apostelen bekend. Met Pa...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

Barnabas (= "Zoon der vertroosting"), een Leviet van Cyprus, eigenlijk Joses geheten, is zeer gunstig als medearbeider van de apostelen bekend.

Met Paulus ondernam hij een zendingsreis door Syrië en Klein-Azië, reisde later met hem naar Jeruzalem, en zou een nieuwen tocht met hem aangevangen hebben, toen er tussen hen onenigheid ontstond over het al dan niet meenemen van Johannes Markus.

Volgens Gal. 2: 13 liet hij zich tot veinzeríj verleiden. Overigens wordt hij hoog geroemd als een man, vol van Heilige Geest en van geloof. Verdere berichten, welke de overlevering omtrent hem bewaard heeft, zijn onzeker.

Bron

P.J. Gouda Quint, Woordenboek des Bijbels, inzonderheid ten gebruike bij de Statenvertaling. Haarlem: De erven F. Bohn, 1866. Tekst van het lemma 'Barnabas' is op 21 feb. 2018 verwerkt.