Bera: verschil tussen versies

Uit Christipedia
(Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Bera''' was koning van [http://www.christipedia.nl/Artikelen/S/Sodom Sodom] ten tijde van [http://www.christipedia.nl/Artikelen/A/Abraham Abram]. Hij wordt a...')
 
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
'''Bera''' was koning van [http://www.christipedia.nl/Artikelen/S/Sodom Sodom] ten tijde van [http://www.christipedia.nl/Artikelen/A/Abraham Abram]. Hij wordt alleen genoemd in Gen. 14: 2. Zijn naam betekent ‘zoon van het kwaad’<ref>Het ''Hebreeuws-Nederlands Lexicon'' (onderdeel van de Online Bible, een uitgave van Importantia) heeft ‘zoon van kwaad’.</ref>, ‘in het kwaad’ of, naar het Arabisch, ‘geschenk’<ref>Aldus S.J. van Ronkel, ''Woordenboek der eigennamen'' (Groningen: M. Smit, 1835) s.v. Bera. Van Ronkel was destijds hoofdonderwijzer aan een Joodse school en beëedigd vertaler.</ref>. Bera behoorde tot één van vijf Kanaänitische koningen die verslagen werden vier koningen uit het Oosten.
+
'''Bera''' was koning van [[Sodom]] ten tijde van [[Abram]]. Hij wordt alleen genoemd in Gen. 14: 2. Zijn naam betekent ‘zoon van het kwaad’<ref>Het ''Hebreeuws-Nederlands Lexicon'' (onderdeel van de Online Bible, een uitgave van Importantia) heeft ‘zoon van kwaad’.</ref>, ‘in het kwaad’ of, naar het Arabisch, ‘geschenk’<ref>Aldus S.J. van Ronkel, ''Woordenboek der eigennamen'' (Groningen: M. Smit, 1835) s.v. Bera. Van Ronkel was destijds hoofdonderwijzer aan een Joodse school en beëedigd vertaler.</ref>. Bera behoorde tot één van vijf Kanaänitische koningen die verslagen werden vier koningen uit het Oosten.
   
 
== Voetnoten ==
 
== Voetnoten ==

Versie van 15 okt 2016 17:55

Bera was koning van Sodom ten tijde van Abram. Hij wordt alleen genoemd in Gen. 14: 2. Zijn naam betekent ‘zoon van het kwaad’[1], ‘in het kwaad’ of, naar het Arabisch, ‘geschenk’[2]. Bera behoorde tot één van vijf Kanaänitische koningen die verslagen werden vier koningen uit het Oosten.

Voetnoten

  1. Het Hebreeuws-Nederlands Lexicon (onderdeel van de Online Bible, een uitgave van Importantia) heeft ‘zoon van kwaad’.
  2. Aldus S.J. van Ronkel, Woordenboek der eigennamen (Groningen: M. Smit, 1835) s.v. Bera. Van Ronkel was destijds hoofdonderwijzer aan een Joodse school en beëedigd vertaler.