Carpus: verschil tussen versies

Uit Christipedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Carpus''' of ''Karpus'' was een gelovige te [http://www.christipedia.nl/Artikelen/T/Troas Troas], bij wie de apostel [http://www.christipedia.nl/Artikelen/P...')
 
 
Regel 1: Regel 1:
'''Carpus''' of ''Karpus'' was een gelovige te [http://www.christipedia.nl/Artikelen/T/Troas Troas], bij wie de apostel [http://www.christipedia.nl/Artikelen/P/Paulus_(apostel) Paulus] zijn reismantel, zijn boeken, inzonderheid de perkamenten, achtergelaten had, toen hij uit Griekenland naar [http://www.christipedia.nl/Artikelen/J/Jeruzalem Jeruzalem] reisde.<blockquote>''2Ti 4:13 Als je komt, breng dan de mantel mee die ik in Troas bij Carpus achtergelaten heb, en de boeken, vooral de perkamenten. (TELOS)''</blockquote>'''Naam'''. De eigennaam in de Griekse grondtekst van het [http://www.christipedia.nl/Artikelen/N/Nieuwe_Testament Nieuwe Testament] is Καρπος, ''Karpos'', uitgesproken met de klemtoon op de eerste lettergreep. Het Strongnummer is 2591. De naam komt 1x in het Nieuwe Testament voor en betekent ‘vrucht’.
+
'''Carpus''' of ''Karpus'' was een gelovige te [[Troas]], bij wie de apostel [[Paulus (apostel)|Paulus]] zijn reismantel, zijn boeken, inzonderheid de perkamenten, achtergelaten had, toen hij uit Griekenland naar [[Jeruzalem]] reisde.<blockquote>''2Ti 4:13 Als je komt, breng dan de mantel mee die ik in Troas bij Carpus achtergelaten heb, en de boeken, vooral de perkamenten. (TELOS)''</blockquote>'''Naam'''. De eigennaam in de Griekse grondtekst van het [[Nieuwe Testament]] is Καρπος, ''Karpos'', uitgesproken met de klemtoon op de eerste lettergreep. Het Strongnummer is 2591. De naam komt 1x in het Nieuwe Testament voor en betekent ‘vrucht’.
   
 
== Bron ==
 
== Bron ==

Huidige versie van 20 nov 2016 om 15:32

Carpus of Karpus was een gelovige te Troas, bij wie de apostel Paulus zijn reismantel, zijn boeken, inzonderheid de perkamenten, achtergelaten had, toen hij uit Griekenland naar Jeruzalem reisde.

2Ti 4:13 Als je komt, breng dan de mantel mee die ik in Troas bij Carpus achtergelaten heb, en de boeken, vooral de perkamenten. (TELOS)

Naam. De eigennaam in de Griekse grondtekst van het Nieuwe Testament is Καρπος, Karpos, uitgesproken met de klemtoon op de eerste lettergreep. Het Strongnummer is 2591. De naam komt 1x in het Nieuwe Testament voor en betekent ‘vrucht’.

Bron

P.J. Gouda Quint, Woordenboek des Bijbels, inzonderheid ten gebruike bij de Statenvertaling. Haarlem: De erven F. Bohn, 1866. Tekst van het lemma 'Karpus' is op 25 april 2014 verwerkt.