Chiljon

Uit Christipedia
Versie door Kees Langeveld (overleg | bijdragen) op 19 aug 2016 om 08:11 (Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Chiljon''' of ''Kiljon'' ('smachten')'','' was een van de beide zonen van Elimélech en Náomi. Hij was een Efrathiet uit Bethlehem-Juda....')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

Chiljon of Kiljon ('smachten'), was een van de beide zonen van Elimélech en Náomi. Hij was een Efrathiet uit Bethlehem-Juda. Ruth 1:2; 4:9

Chiljon vertrekt met zijn ouders en broer Machlon uit Bethlehem-Juda.

De naam Chiljon betekent 'smachten'[1], 'smachtend'[2] of 'verdelging[1]', van het werkwoord Chalah = vergaan, verdwijnen, vernielen enz. De Hebreeuwse naam is כליון, Kiljon. Het Strongnummer is 03630. De naam komt 3x voor in het Oude Testament, alleen in het boek Ruth. De Engelse naam (King James Bijbel) is Chilion.

Voetnoten

  1. 1,0 1,1 S.J. van Ronkel, Woordenboek der eigennamen, naar hunne eerste spelling en oorspronkelijke uitspraak met eene korte beschrijving de personen, landen en plaatsen, in het Oude Testament voorkomende, en voor het grootste gedeelte ook etymologisch behandeld. (Groningen: M. Smit, 1835) s.v. Chiljon. Van Ronkel was destijds hoofdonderwijzer aan een Joodse school en beëdigd vertaler.
  2. Hebreeuws-Nederlands Lexicon, onderdeel van de Online Bible, een uitgave van Importantia.