Cusjan Risjataïm: verschil tussen versies

Uit Christipedia
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
'''Cusjan Risjataïm''', ook geschreven ''Cuschan-Rischataïm, Kuschan-Rischataïm,'' ''Kusehan-Rischataïm'' of ''Koesjan Risjatajum'', was koning van Aram (Syrië), aan wie de Israëlieten, na de dood van Jozua, gedurende acht jaren onderworpen waren, totdat de richter [[Othniël]] hen bevrijdde.
+
'''Cusjan Risjataïm''', ook geschreven ''Cuschan-Rischataïm, Kusan-risataim, Kuschan Rischataïm,'' ''Kusehan-Rischataïm'' of ''Koesjan Risjatajum'', was koning van Aram (Syrië), aan wie de Israëlieten, na de dood van Jozua, gedurende acht jaren onderworpen waren, totdat de richter [[Othniël]] hen bevrijdde.
   
 
De naam betekent "dubbel-slechte Kusim"<ref>''Hebreeuws-Nederlands Lexicon'', onderdeel van de Online Bible, een uitgave van Importantia.</ref> en komt 4x in de Bijbel voor. Het Strongnummer is 03573.
 
De naam betekent "dubbel-slechte Kusim"<ref>''Hebreeuws-Nederlands Lexicon'', onderdeel van de Online Bible, een uitgave van Importantia.</ref> en komt 4x in de Bijbel voor. Het Strongnummer is 03573.
  +
  +
Hij was koning van 'Aram (van) Tweestromen'. <blockquote>''Ri 3:8 Dan ontbrandt de toorn van de ENE tegen Israël,- en verkoopt hij hen in de hand van Koesjan Risjatajim, koning van <u>Aram Tweestromen</u>,- dan dienen de kinderen Israëls Koesjan Risjatajim acht jaren lang. (Naardense Bijbel)''</blockquote>Vergelijk: <blockquote>''Ri 3:8 Toen ontbrandde de toorn van de HEERE tegen Israël en Hij leverde hen over in de hand van Cusjan Risjataïm, de koning van <u>Mesopotamië</u>. En de Israëlieten dienden Cusjan Risjataïm acht jaar. (HSV)''</blockquote>
   
 
== Bron ==
 
== Bron ==

Versie van 14 mei 2016 08:44

Cusjan Risjataïm, ook geschreven Cuschan-Rischataïm, Kusan-risataim, Kuschan Rischataïm, Kusehan-Rischataïm of Koesjan Risjatajum, was koning van Aram (Syrië), aan wie de Israëlieten, na de dood van Jozua, gedurende acht jaren onderworpen waren, totdat de richter Othniël hen bevrijdde.

De naam betekent "dubbel-slechte Kusim"[1] en komt 4x in de Bijbel voor. Het Strongnummer is 03573.

Hij was koning van 'Aram (van) Tweestromen'.
Ri 3:8 Dan ontbrandt de toorn van de ENE tegen Israël,- en verkoopt hij hen in de hand van Koesjan Risjatajim, koning van Aram Tweestromen,- dan dienen de kinderen Israëls Koesjan Risjatajim acht jaren lang. (Naardense Bijbel)
Vergelijk:
Ri 3:8 Toen ontbrandde de toorn van de HEERE tegen Israël en Hij leverde hen over in de hand van Cusjan Risjataïm, de koning van Mesopotamië. En de Israëlieten dienden Cusjan Risjataïm acht jaar. (HSV)

Bron

P.J. Gouda Quint, Woordenboek des Bijbels, inzonderheid ten gebruike bij de Statenvertaling. Haarlem: De erven F. Bohn, 1866. Tekst van het lemma 'Kuschan-Rischataïm' is op 14 mei 2016 verwerkt.

Voetnoot

  1. Hebreeuws-Nederlands Lexicon, onderdeel van de Online Bible, een uitgave van Importantia.