Derde zendingsreis van Paulus: verschil tussen versies

Uit Christipedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'De '''derde zendingsreis''' '''van Paulus''' is de tweede reis van de apostel, waarin hij in landstreken van het huidige Turkije en Griekenland het evangelie ve...')
 
k
Regel 1: Regel 1:
De '''derde zendingsreis''' '''van Paulus''' is de tweede reis van de [[apostel]], waarin hij in landstreken van het huidige Turkije en Griekenland het evangelie verkondigde en de gemeenten onderwees en versterkte. [[Paulus]]' route was deze:
+
De '''derde zendingsreis''' '''van Paulus''' is de tweede reis van de [[apostel]], waarin hij in landstreken van het huidige Turkije en Griekenland het evangelie verkondigde en de gemeenten onderwees en versterkte. Het was de laaste van zijn drie zendingsreizen (→ [[Eerste zendingsreis van Paulus|eerste zendingsreis]], → [[Tweede zendingsreis van Paulus|tweede zendingsreis]]).  [[Paulus]]' route was deze:
   
 
{{Derde zendingsreis van Paulus}}
 
{{Derde zendingsreis van Paulus}}

Versie van 18 mei 2018 12:31

De derde zendingsreis van Paulus is de tweede reis van de apostel, waarin hij in landstreken van het huidige Turkije en Griekenland het evangelie verkondigde en de gemeenten onderwees en versterkte. Het was de laaste van zijn drie zendingsreizen (→ eerste zendingsreis, → tweede zendingsreis).  Paulus' route was deze:

Derde zendingsreis van de apostel Paulus (Hand. 18:23-21:26), volgend op de eerste en tweede.

Route: Antiochië (Syrië)GalatiëFrygiëEfezeMacedoniëGriekenlandMacedonië: o.a. FilippiTroasAssusMityleneChiosSamosMileteCosRhodusPataraTyrusPtolemaïsCaesarea_(Maritima)Jeruzalem

Paulus derde zendingsreis-Access Foundation.jpg