Derde zendingsreis van Paulus: verschil tussen versies

Uit Christipedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
k
k
Regel 3: Regel 3:
 
{{Derde zendingsreis van Paulus}}
 
{{Derde zendingsreis van Paulus}}
   
  +
[[Bestand:Paulus derde zendingsreis-Access Foundation.jpg|geen|miniatuur|1024x1024px]]In Asia heeft de apostel grote verdrukking ondervonden. In Macedonië schrijft hij daarover in zijn [[2 Korinthiërs|tweede Korinthebrief]]. <blockquote>''2Co 1:8 Want wij willen niet, broeders, dat u onbekend bent met onze verdrukking die ons in Asia is overkomen, dat wij uitermate bezwaard zijn geworden boven vermogen, zodat wij zelfs aan het leven wanhoopten. 2Co 1:9 Ja, wijzelf hadden het doodvonnis al in onszelf, opdat wij geen vertrouwen zouden hebben op onszelf, maar op God die de doden opwekt, 2Co 1:10 die ons uit een zo grote dood heeft verlost en zal verlossen; op Hem hebben wij onze hoop gevestigd dat Hij ons ook verder zal verlossen; 2Co 1:11 terwijl ook u voor ons meewerkt door het gebed, opdat voor de genadegave die ons door vele personen geschonken is, door velen dankzegging voor ons gedaan wordt. (TELOS)''</blockquote>
[[Bestand:Paulus derde zendingsreis-Access Foundation.jpg|geen|miniatuur|1024x1024px]]
 

Versie van 27 jun 2018 10:55

De derde zendingsreis van Paulus is de derde reis van de apostel, waarin hij in landstreken van het huidige Turkije en Griekenland het evangelie verkondigde en de gemeenten onderwees en versterkte. Het was de laatste van zijn drie zendingsreizen (→ eerste zendingsreis, → tweede zendingsreis).  Paulus' route was deze:

Derde zendingsreis van de apostel Paulus (Hand. 18:23-21:26), volgend op de eerste en tweede.

Route: Antiochië (Syrië)GalatiëFrygiëEfezeMacedoniëGriekenlandMacedonië: o.a. FilippiTroasAssusMityleneChiosSamosMileteCosRhodusPataraTyrusPtolemaïsCaesarea_(Maritima)Jeruzalem

Paulus derde zendingsreis-Access Foundation.jpg
In Asia heeft de apostel grote verdrukking ondervonden. In Macedonië schrijft hij daarover in zijn tweede Korinthebrief.
2Co 1:8 Want wij willen niet, broeders, dat u onbekend bent met onze verdrukking die ons in Asia is overkomen, dat wij uitermate bezwaard zijn geworden boven vermogen, zodat wij zelfs aan het leven wanhoopten. 2Co 1:9 Ja, wijzelf hadden het doodvonnis al in onszelf, opdat wij geen vertrouwen zouden hebben op onszelf, maar op God die de doden opwekt, 2Co 1:10 die ons uit een zo grote dood heeft verlost en zal verlossen; op Hem hebben wij onze hoop gevestigd dat Hij ons ook verder zal verlossen; 2Co 1:11 terwijl ook u voor ons meewerkt door het gebed, opdat voor de genadegave die ons door vele personen geschonken is, door velen dankzegging voor ons gedaan wordt. (TELOS)