Genetische technologie

Uit Christipedia
Versie door Kees Langeveld (overleg | bijdragen) op 28 dec 2020 om 18:06 (→‎Zie ook)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Genetische technologie of gentechnologie is een tak van de biotechnologie waarbij het DNA van een organisme direct wordt aangepast. Dit in tegenstelling tot de klassieke techniek van veredeling door bijvoorbeeld te kruisen.

In ongunstige zin wordt deze techniek ook wel aangeduid als 'genetische manipulatie'.

Een organisme dat met deze technologie aangepast is, wordt een genetisch gemodificeerd organisme (ggo) genoemd. Een militaire toepassing kan zijn het verhogen van de fysieke vermogens van soldaten, zodat ze 'supersoldaten' worden.

Wanneer slechts 1% van iemands menselijk DNA zou worden gewijzigd, zou hij of zij ophouden mens te zijn[1].

Eindtijd

Sommigen[2] zien de voortgaande genetische manipulatie van organismen uitlopen op een aanpassing van mensen. Zij menen dat er in Noachs dagen hybride wezens waren die voortkwamen uit de geslachtsgemeenschap van gevallen engelen met menselijke vrouwen. De voorbrenging van dergelijke hybride, half-humane wezens zal ook in de eindtijd plaatsvinden. Men beroept zich op passages over 'de dagen van Noach'.

Mt 24:37  Want zoals de dagen van Noach, zo zal de komst van de Zoon des mensen zijn. (Telos)

Lu 17:26  En zoals het is gebeurd in de dagen van Noach, zo zal het ook zijn in de dagen van de Zoon des mensen: (Telos)

Dat Noach 'onberispelijk' of 'oprecht' was, zou betekenen dat hij genetisch nog zuiver menselijk was. De zondvloed zou een genetisch ontaarde mensheid hebben weggevaagd.

Meer informatie

Genetische technologie, nl.wikipedia.org.

Billy Crone, Hybrids, Super Soldiers & the Coming Genetic Apocalypse Vol.1. Get a Life Ministries, 2020. Pagina's: 308.

Billy Crone, Hybrids, Super Soldiers & the Coming Genetic Apocalypse Vol.2. Get a Life Ministries, 2020. Pagina's: 436.

Billy Crone: The Coming Genetic Apocalypse. Youtube.com: Prophecy Watchers, 13 apr. 2020. Duur: 28 min. 30 sec. Gesprek met Billy Crone naar aanleiding van zijn verschenen twee boeken over genetische technologie.

Billy Crone: Are Hybrids Corrupting God's Creation? Youtube.com: Prophecy Watchers, 20 april 2018. Duur: 28 min. 30 sec. Vervolggesprek met Billy Crone over genetische technologie en transhumanisme.

Zie ook

DNA | Genetische manipulatie | Transhumanisme

Bron

Genetische technologie, nl.wikipedia.org. Enige tekst hiervan is onder wijziging verwerkt op 18 dec. 2020.

Voetnoten

  1. Aldus Billy Crone, die zich beroept op een epigenetica, met wie hij een gesprek heeft gehad. Zie Billy Crone: The Coming Genetic Apocalypse. Youtube.com: Prophecy Watchers, 13 apr. 2020. Duur: 28 min. 30 sec.
  2. Zo Billy Crone in: Billy Crone: The Coming Genetic Apocalypse. Youtube.com: Prophecy Watchers, 13 apr. 2020. Duur: 28 min. 30 sec.