Knevelbaard

Uit Christipedia
Versie door Kees Langeveld (overleg | bijdragen) op 27 mrt 2017 om 09:19 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'Een '''knevelbaard''' is haargroei, baard op de bovenlip. Synoniemen: snor, knevel. <blockquote>''2Sa 19:24 Mefiboseth, Sauls zoon, kwam ook af den koning tegemoet;...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een knevelbaard is haargroei, baard op de bovenlip. Synoniemen: snor, knevel.

2Sa 19:24 Mefiboseth, Sauls zoon, kwam ook af den koning tegemoet; en hij had zijn voeten niet schoon gemaakt, noch zijn knevelbaard beschoren, noch zijn klederen gewassen, van dien dag af, dat de koning was weggegaan, tot dien dag toe, dat hij met vrede wederkwam. (SV)

Vergelijk:

2Sa 19:24 Ook Mefiboseth, de kleinzoon van Saul, kwam de koning tegemoet. Hij had zijn voeten niet schoongemaakt, zijn baard en snor niet geschoren en zijn kleren niet gewassen, van de dag af waarop de koning was weggegaan tot de dag toe waarop hij in vrede terugkeerde. (HSV)

2Sa 19:24 Ook Mefiboset, de zoon van Saul, was de koning tegemoet gekomen. Hij had zijn voeten en zijn baard niet verzorgd en zijn klederen niet gewassen van de dag af, dat de koning weggegaan was, tot op de dag dat hij behouden terugkwam. (NBG51)