Logos Instituut

Uit Christipedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het Logos Instituut is een in 2015 opgericht Nederlands creationistisch instituut dat de Bijbel als betrouwbare bron van kennis over verleden, heden en toekomst hanteert en christenen informatieve steun wil bieden.

De Schrift spreekt gezaghebbend over mens, natuur en geschiedenis. Het instituut biedt met betrouwbare informatie over wetenschap, geloof en samenleving ondersteuning op drie terreinen:

  1. Onderwijs: leraren en leerlingen kunnen er aanvullingen vinden op bestaand lesmateriaal. (Wat zegt de Bijbel over dit onderwerp? Hoe is het écht gegaan?)
  2. Opvoeding: ouders kunnen er terecht om hun kinderen een goed fundament mee te geven. (Hoe lees ik de Bijbel? Hoe kijken anderen tegen de Bijbel aan? Waarom is de Bijbel betrouwbaar?);
  3. Onderzoek: het is een ontmoetingsplek voor studenten en wetenschappers. (Wetenschap en de Bijbel - hoe integreer je die twee? Hoe gaan andere wetenschappers met dezelfde vragen om?).

De oprichting van het instituut werd vervroegd bekendgemaakt naar aanleiding van de publicatie van een evolutionistisch kinderboek en de presentatie ervan in het gebouw van de Evangelische Hogeschool te Amersfoort[1]. Deze Nederlandse onderwijsinstelling was jarenlang een creationistisch bolwerk. De directeur van de school had een aanbeveling in het kinderboek geschreven.

In oktober 2015 werd het Logos Instituut opgericht door enkele organisaties en particulieren, waaronder het Nederlands Christelijk Creatie Instituut (voorheen stichting De Oude Wereld), die opgingen in het nieuwe instituut. Op 13 februari 2016 was het officiële openingssymposium van het Logos Instituut in Utrecht.

Meer informatie

Logos.nl - Website van het Logos Instituut.

Voetnoot

  1. De Evangelische Hogeschool verleende medewerking aan de presentatie door een zaal beschikbaar te stellen, zonder zelf een standpunt pro of contra in te nemen, behalve dat het volgens de school goed is verschillende standpunten van christenen te horen.