Posttribulationisme

Uit Christipedia
Versie door Kees Langeveld (overleg | bijdragen) op 23 apr 2019 om 20:06 (Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Posttribulationisme''' (van Lat. ''post'' = na, en Lat. ''tribulatio'' = verdrukking) is de leer dat de opname van de gemeente van Christus zal plaatsvinden...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Posttribulationisme (van Lat. post = na, en Lat. tribulatio = verdrukking) is de leer dat de opname van de gemeente van Christus zal plaatsvinden na de grote verdrukking, na de oordelen van de zegels, bazuinen en schalen, die in het laatste Bijbelboek beschreven worden.

Een hoofdbezwaar tegen deze leer is dat zij geen recht doet aan de gedachte, die in de Schrift ook naar voren komt, dat de Heer komt wanneer wij het niet verwachten en daarom elk ogenblik kan gebeuren.

Een ander bezwaar is dat de komst van de Heer Jezus voor de gemeente verdwijnt achter de coulissen van de rampen die de aarde zullen treffen. Anders gezegd: de verwachting van de antichrist staat vóór de verwachting van Christus, omdat de eerste eerder zou komen dan de laatste.

Het verlangen naar de komst van de Heer kan gesmoord worden door de vrees voor de rampspoed over de wereld komt: men zou dan licht wensen een natuurlijke dood te sterven vóór de rampspoed in plaats van opgenomen te worden bij de komst van de Heer.