Psychologie: verschil tussen versies

Uit Christipedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Psychologie''' of ''zielkunde'' is de wetenschap van het inwendig (denken, voelen en streven) en uitwendig (gedrag) leven van mensen of dieren. '''Woord.''' 'P...')
 
k
Regel 1: Regel 1:
'''Psychologie''' of ''zielkunde'' is de wetenschap van het inwendig (denken, voelen en streven) en uitwendig (gedrag) leven van mensen of dieren.
+
'''Psychologie''' of ''zielkunde'' is de wetenschap van het inwendig (denken, voelen en streven) en uitwendig (gedrag) leven van mensen en dieren.
   
 
'''Woord.''' 'Psychologie' is een samenstelling uit de Griekse woorden ψυχή (''psychè''), ziel, en λόγος (''logos''), leer, woord, rede.
 
'''Woord.''' 'Psychologie' is een samenstelling uit de Griekse woorden ψυχή (''psychè''), ziel, en λόγος (''logos''), leer, woord, rede.

Versie van 20 nov 2021 18:00

Psychologie of zielkunde is de wetenschap van het inwendig (denken, voelen en streven) en uitwendig (gedrag) leven van mensen en dieren.

Woord. 'Psychologie' is een samenstelling uit de Griekse woorden ψυχή (psychè), ziel, en λόγος (logos), leer, woord, rede.

Meer informatie

Psychologie, op: nl.wikipedia.org.

Myth of Christian Psychology Part 1.Dave Hunt. Youtube.com: KJV Holy Bible beleiver, 16 juli 2014. Duur: 59 min. 49 sec. Kritische beoordeling door Dave Hunt van de psychologie. Hij wijst op occulte (New Age) invloeden in de psychologie, waarschuwt voor de invloed van psychologische leringen in de Gemeente van Christus en acht het bestaan van 'christelijke psychologie' een mythe.

Bron

Psychologie, op: nl.wikipedia.org. Enige tekst hiervan is onder wijziging verwerkt op 20 nov. 2021.