Cusjan Risjataïm: verschil tussen versies

583 bytes toegevoegd ,  5 jaar geleden
geen bewerkingssamenvatting
'''Cusjan Risjataïm''', ook geschreven ''Cuschan-Rischataïm, KuschanKusan-risataim, Kuschan Rischataïm,'' ''Kusehan-Rischataïm'' of ''Koesjan Risjatajum'', was koning van Aram (Syrië), aan wie de Israëlieten, na de dood van Jozua, gedurende acht jaren onderworpen waren, totdat de richter [[Othniël]] hen bevrijdde.
 
De naam betekent "dubbel-slechte Kusim"<ref>''Hebreeuws-Nederlands Lexicon'', onderdeel van de Online Bible, een uitgave van Importantia.</ref> en komt 4x in de Bijbel voor. Het Strongnummer is 03573.
 
Hij was koning van 'Aram (van) Tweestromen'. <blockquote>''Ri 3:8 Dan ontbrandt de toorn van de ENE tegen Israël,- en verkoopt hij hen in de hand van Koesjan Risjatajim, koning van <u>Aram Tweestromen</u>,- dan dienen de kinderen Israëls Koesjan Risjatajim acht jaren lang. (Naardense Bijbel)''</blockquote>Vergelijk: <blockquote>''Ri 3:8 Toen ontbrandde de toorn van de HEERE tegen Israël en Hij leverde hen over in de hand van Cusjan Risjataïm, de koning van <u>Mesopotamië</u>. En de Israëlieten dienden Cusjan Risjataïm acht jaar. (HSV)''</blockquote>
 
== Bron ==