Zeventigste jaarweek van Daniël: verschil tussen versies

Geen verandering in de grootte ,  2 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
'''Israël.''' Zoals de 69 jaarweken betrekking hadden op Israël, zo zal ook de laatste jaarweek betrekking hebben op Israël.
 
'''Aanvang.''' De 70e jaarweek begint met de bekrachtiging van het verbond (Dan. 9:27). <blockquote>''Da 9:27  Hij zal voor velen het verbond versterken, één week [lang]. Halverwege de week zal Hij slachtoffer en graanoffer doen ophouden. Over de gruwelijke vleugel zal een verwoester zijn, zelfs tot aan de voleinding, die, vast besloten, uitgegoten zal worden over de verwoeste.'' (HSV)</blockquote>'''Verdeling.''' Het tijdvak van de laatste jaarweek bestaat uit twee helften. Elke helft is dus 3,5 jaar lang = 42 maanden (Op 11:2; 13:5) = 1260 dagen (Op.11:3; 12:6; vgl. Dn.12:11v.) = 'een tijd, tijden en een halve tijd' (= 3 1/2 jaar; Dn.7:25; 12:7; Op.12:14).
 
'''Aanvang.''' De 70e jaarweek begint met de bekrachtiging van het verbond (Dan. 9:27). <blockquote>''Da 9:27  Hij zal voor velen het verbond versterken, één week [lang]. Halverwege de week zal Hij slachtoffer en graanoffer doen ophouden. Over de gruwelijke vleugel zal een verwoester zijn, zelfs tot aan de voleinding, die, vast besloten, uitgegoten zal worden over de verwoeste.'' (HSV)</blockquote>De tweede helft van de jaarweek is een tijd van grote verdrukking voor Israël (zie [[Grote Verdrukking]]).
 
In deze jaarweek van Daniël worden gelukkig nog veel mensen behouden.