Jezus Christus: verschil tussen versies

858 bytes toegevoegd ,  1 maand geleden
k
== Meer informatie ==
* Over het historisch bestaan (echt bestaan hebben) van Jezus Christus, zie [[Historisch bestaan van Jezus Christus]].
*Lee Strobel, ''Bewijs genoeg.'' Uitgeverij Gideon, 1998. Pagina's: 313. Oorspronkelijk in het Engels verschenen: ''The Case for Christ''. Over wat er van Jezus bekend is en tevens bewijsvoering voor de stelling dat Jezus de Zoon van God is. Lee Strobel was atheïst en rechtbankverslaggever. In zijn boek ondervraagt hij dertien top-wetenschappers, waaronder theologen, nieuwtestamentici, een archeoloog, een psycholoog en een medicus. Een rationeel ingestelde moslima kwam mede door dit boek tot Jezus<ref>[https://www.youtube.com/watch?v=_QlO5mEqozU Sunni Muslim Doctor : met Jesus & Follow :: Lovely Testimony]. Youtube.com: strongtower27, 2 jan. 2017. Duur: 4 min. 13 sec. Een rationeel ingestelde moslima zoekt een christen te overtuigen van de waarheid van de Islam. Ze smeekt Allah haar de waarheid te tonen. Tenslotte komt zij bij Jezus uit.</ref>.
*J.G. Bellet, ''Er is niemand zoals Hij''. Uitgeverij Medema, 1979. Het tweede deel van dit boek beschouwt de drievoudige heerlijkheid van Jezus als mensen: de heerlijkheid van zijn persoon, de heerlijkheid van zijn ambt en de heerlijkheid van Zijn karakter (dit is zijn zedelijke heerlijkheid).
*Eelco Tinga, [http://books.google.nl/books?id=kxQOAAAAQAAJ Beschrijving van het godsdienstige en zedelijke karakter van Jesus Christus]. Amsterdam, 1798. 219 pag. Gedigitaliseerd exemplaar.
 
* H. Bouter, ''Christus' grootheid; als Koning, Profeet, Priester, Herder en Heiland''. Uitgeverij: Boeken om de Bijbel. "Om te kunnen groeien in de genade en in de kennis van onze Heer en Heiland Jezus Christus, moeten wij zien op Hem. Hij is de grote Koning, de grote Profeet, de grote Priester, de grote Herder en de grote Heiland. Dat geeft ons houvast in ons geestelijk leven. ‘Ziende op Jezus’ – dat is de drijfveer van heel het christelijk leven."
* Werner Mücher, ''De veelkleurige heerlijkheid van Christus; aspecten van Christus’ heerlijkheid in vier hoofdstukken in het Nieuwe Testament'' (Zwolle, Uitgeverij Daniël, 2013). Pagina's: 84. [http://www.oudesporen.nl/Download/OS1949.pdf Download] van OudeSporen.nl. Ook als papieren boek te verkrijgen.
 
== Bronnen ==
bureaucraten, Bevestigde gebruikers, redacteuren, beheerders
27.916

bewerkingen