Baphomet

Uit Christipedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Baphomet is een geit-god die door satanisten aanbeden wordt.

Devil-1654488 960 720.png

Baphomet wordt meestal afgebeeld als een tweeslachtig wezen met borsten en een penis. Soms wordt de penis verborgen en vervangen met een afbeelding van een slang. Zijn rechterhand wijst naar boven naar het licht en zijn linkerhand wijst naar beneden naar het duistere gebied. Deze tegenstellingen symboliseren de dualiteit. Op zijn hoofd staat een pentagram. De hoorns van de geit zijn het meest kenmerkende element waarnaar door veel satanisten met het duivelse handgebaar wordt verwezen. Baphomet is ook het beeld dat in een satanische tempel vereerd wordt en in wezen een afbeelding is van Satan.

baphomed, heeft veel gelijkenis met de God molech, een god waar men kinderoffers aan bracht. Baäl aanbidding. Zie afbeelding onderaan.

De afgod moloch


Baphomet, en Moloch komt ook voor bij de vrijmetselarij, Illuminatie. De obsessies van vrijmetselaars en illuminatie komen tot uitdrukking in cijfers en symbolen taal in bouwwerken, handgebaren, logo's Occulte symbolen zijn overal aanwezig en slim vermomd. Op televisie, in tijdschriften, in bedrijfslogo’s, op overheidsgebouwen, in kerken en zelfs op onze bankbiljetten. Soms subtiel en onderbewust, andere keren provocerend, schreeuwerig en recht voor je neus. Vreemde symbolen en handgebaren die niets betekenen voor de symbool-analfabeet. Maar voor de ingewijden, de illuminatie zijn symbolen een belangrijk communicatiemiddel. Bij Jehova's getuigen is baphomed, vaak subtiel verborgen in hun lectuur. Deze behoren tot de antichrist.

De apostel Paulus had het erover in 2 Thessalonicenzen 2:3,4

Laat u door niemand iets wijsmaken. Want die dag komt pas als twee dingen zijn gebeurd: eerst zal de grote ontrouw aan God komen en daarna zal de ‘mens van zeer grote zonde’ opstaan, die tot ondergang is gedoemd. Hij zal God uitdagen en alles omverwerpen wat de mensen vereren. Hij zal zelfs in de tempel van God gaan zitten en beweren dat hij God is.