Bibelbund

Uit Christipedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Bibelbund ("Bijbelbond") is een evangelicale vereniging in Duitsland, die het vertrouwen in het onfeilbaarheid van de Heilige Schrift zoekt te versterken en zich keert tegen Bijbelkritiek en vrijzinnige theologie. Zij onderschrijft de Chicago-verklaring aangaande de onfeilbaarheid van de Bijbel.

De bond werd in 1894 in Pommern gesticht door Lutherse predikanten. Inmiddels zijn ook gelovigen uit andere christelijke kerken lid. Bekende leden waren onder andere Wilhelm Busch, Erich Sauer en Kurt E. Koch.

Tijdschriften

De vereniging geeft twee tijdschriften uit. Het hoofdorgaan van de Bibelbund is het kwartaaltijdschrift Bibel und Gemeinde ("Bijbel en Gemeente"). Het werd in 1901 opgericht en verscheen tot 1954 onder de naam Nach dem Gesetz und Zeugnis ("Tot de wet en getuigenis"). In het tijdschrift worden Schriftgedeelten verklaard en moderne ontwikkelingen op godsdienstig terrein behandeld.

Het tweede tijdschrift is Biblisch Glauben, Denken, Leben. Dit ontstond als informatieblad van een werkgroep van bijbelgetrouwe christenen in de voormalige DDR. Na de hereniging van Oost- en West-Duitsland fuseerden de bijbelbonden uit Oost en West en werd het tijdschrift een gezamenlijke kleine uitgave van de Bibelbund, dat per kwartaal verschijnt en leven volgens de Bijbel wil bevorderen.

Bronnen

Artikel Bibelbund op de Duitse Wikipedia.

Website van de Bibelbund: www.bibelbund.de

Meer informatie

Website van de Bibelbund: www.bibelbund.de Heeft ook een archief van de genoemde tijdschriften in pdf-formaat.

Artikel Bibelbund op de Duitse Wikipedia.