Christenen voor de waarheid (CFT)

Uit Christipedia

Christenen voor de waarheid (Christians for truthCFT Internationaal, of kortweg CFT) is een internationale christelijke organisatie die actief ijvert voor bijbelse waarden en normen in de samenleving. CFT Internationaal telt meer dan 100.000 leden in 55 landen (stand 2010). De organisatie is in 1990 opgericht in Zuid-Afrika.

CFT heeft als missie om de christelijke normen en waarden, zoals vastgelegd in het Woord van God, hoog te houden en te bevorderen.

CFT heeft, in elk land waar zij vertegenwoordigd is, als doel (visie): een natie geïnspireerd om volgens de hoogste christelijke normen en waarden te leven.

CFT heeft in de jaren 90 van de 20e eeuw de beweging van True Love Waits (Ware Liefde Wacht) gesticht, om jongeren in een cultuur van vrije seks te leren de seksuele omgang te bewaren voor binnen het huwelijk.

CFT werkt samen met andere geestverwante christelijke organisaties.

CFT is in juni 1990 in Zuid-Afrika opgericht en stamt uit de Kwasizubantu-zending. Sinds 1992 is zij ook in Europa actief.

CFT Nederland

CFT Nederland is de Nederlandse tak van CFT Internationaal. “CFT Nederland heeft als visie dat ons land bezield zal zijn van het streven om naar de hoogste christelijke normen en waarden te leven. Als opdracht zien wij het bevorderen en bewaren van christelijke normen en waarden, zoals verwoord in de Bijbel.”[1] Christenen worden aangemoedigd een zout en een licht in de maatschappij te zijn.

CFT Nederland organiseerde in 2008 protest tegen een levende kerststal met homostellen op de Roze Kerstmarkt in Amsterdam.

Een dochterorganisatie van CFT Nederland is Mediagroep in Genesis, die de bijbelse scheppingsleer verdedigd tegenover het evolutiedenken[1].

CFT Nederland werkt samen met de Stichting Schreeuw om Leven om de jaarlijkse pro-life Mars voor het Leven te organiseren.

CFT België

De Belgische afdeling van Christenen voor de waarheid werd op 14 mei 1992 opgericht. Zij heeft acties gevoerd tegen het ballet  ‘Jesus Christ Superstar’, naaktreclame, eroticabeurzen, een plan voor een naakstrand, een wetsvoorstel om de seksuele meerderjarigheid van 16 jaar naar 14 jaar te verlagen[2]. CFT België heeft gereageerd op wetsvoorstellen inzake homohuwelijk, antidiscriminatiewet, euthanasie, ondermijning van huwelijk en gezin, zedelijke verwording van België.

In 1996 werd een tak van True Love Waits (Ware Liefde Wacht) opgericht. In 2002 werd gestart met “Echte Mannen”, een handreiking aan Christenen die verstrikt raken in het web van de pornografie, alsook een actieplatform tegen de vulgarisering van seks en de seksualisering van de samenleving.

Meer informatie

CFT International, officiële website: http://www.cft.org.za/  

CFT Nederland, officiële website: http://www.cftnederland.nl/ 

CFT België, officiële website: http://www.cftbelgie.be

Voetnoten

  1. 1,0 1,1 Bron: Nieuwsbrief feb. 2009. Mediagroep in Genesis wordt daar een ‘dochterorganisatie’ genoemd. 
  2. Bron: website van CFT Belgie, pagina ‘Wat is CFT’ (2011).