Evangelie naar Mattheüs/Commentaar/Hoofdstuk 6

Uit Christipedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Bijbelboeken: GeExLeDeJozRiRu1Sa2Sa1Ko2Ko1Kr2KrEzrNeEstJobPsSpPrHglJesJerKlaEzeDaHosJoëAmObJonMiNaHabZefHagZaMalMtMrLkJhHnRm1Ko2KoGlEfFpCol1Th2Th1Tm2TmTitFmHbJk1Pe2Pe1Jh2Jh3JhJdOpb

Evangelie naar Mattheüs:


Hoofdstuk 6 wordt hieronder samengevat en/of een of meer passages worden becommentarieerd.

22-23

Mattheüs 6:22 De lamp van het lichaam is het oog; als dan uw oog eenvoudig is, zal uw hele lichaam verlicht zijn; Mattheüs 6:23 maar als uw oog boos is, zal uw hele lichaam duister zijn. Als dan het licht dat in u is, duisternis is, hoe groot is de duisternis! (TELOS)

Als mijn oog helder is, is mijn lichaam verlicht; ik zie mijn leden en kan mijn voeten juist plaatsen. Als mijn oog een kwaal (of een splinter) heeft waardoor ik mijn oog niet kan openen of niet kan zien, dan zijn mijn leden in duisternis gehuld, ik zie mijn voeten niet en kan ze niet juist plaatsen. Een eenvoudig oog is een oog dat geopend is voor het licht van de wereld, het licht van de zon; een oog zonder vuil.

Vergelijk:

Johannes 11:9 Jezus antwoordde: Zijn er niet twaalf uren in de dag? Als iemand overdag wandelt, struikelt hij niet, omdat hij het licht van deze wereld ziet; (TELOS)

26

Mt 6:26  Kijkt naar de vogels van de hemel, dat zij niet zaaien, niet maaien en niet in schuren verzamelen, en uw hemelse Vader voedt ze. Gaat u ze niet ver te boven? (Telos)

Vogels van de hemel Matth 6.26 tekening.png