Family7

Uit Christipedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Family7 is een christelijk televisiestation dat 7 dagen in de week en 24 uur per dag christelijk-evangelische en anders elk geval christelijk verantwoorde programma's uitzendt op de digitale televisie. De televisiezender richt zich op de christelijke gemeenschap, maar brengt ook het evangelie voor de wereld.

Family7 deelt haar zendtijd met de stichting Evangelical Television Europe (ETV), die tevens de fondswerving verzorgt. ETV verzorgt programma’s met getuigenissen, bijbelstudies en opbouwende documentaires.

Het tv-station is niet overal via de kabel te ontvangen, maar voor een luttel bedrag per maand kan men via internet naar de programma's kijken. 

Mosterdzaadje

“Ik geloof erg in het principe van het mosterdzaadje. Wij planten geen boom. Wanneer je een boom plant en die wordt gekapt, ben je die boom kwijt. Een mosterdzaadje kan vertrapt worden, maar toch doorgroeien.” (Dolf van de Vegte[1])

Televisieproducent Dolf van de Vegte voorzag halverwege de jaren ‘90 dat christelijke televisie op het publieke net steeds meer haar stem zou verliezen vanwege allerlei politieke overwegingen. Daarom vroeg hij een commerciële uitzendlicentie aan om een christelijk commercieel televisiestation te kunnen beginnen. De uitzendingen van het televisiestation Family7 begonnen in december 2005.

Family7 is afhankelijk is van giften. Anders dan de publieke zender de Evangelische Omroep opereert Family7 zonder steun van de overheid en heeft een veel geringer budget.

Meer informatie

Officiële website van Family7: www.family7.nl/

Bronnen

Voetnoot

  1. Bron: Ruben Ridderhof, Israël zegenen met televisie, artikel op ChristenenVoorIsrael.nl dd. 17 dec. 2007