Mnason

Uit Christipedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Mnason was een discipel van de Heer Jezus. Bij hem zou de apostel Paulus in Jeruzalem gehuisvest worden (Hand. 21:16).

De Griekse naam in de brontekst van het Nieuwe Testament is Μνασων, Mnasoon. Het is een gewone Griekse naam en betekent “Herinnerend”( Grieks-Nederlands Lexicon, onderdeel van de Online Bible, een uitgave van Importantia), “Die zich herinnert”[1]. De naam komt 1x voor: Hand. 21:16. Het Strongnummer is 3416.

Hij wordt “een Cyprioot” genoemd (Hand. 21:16), omdat hij afkomstig was van Cyprus.

Hij wordt ook “een oude discipel” van de Heer genoemd, mogelijk omdat hij sedert lange tijd een discipel was, een (vroege) leerling uit de begintijd, of omdat hij bejaard was.

Hij woonde te Jeruzalem en vergezelde Paulus en zijn reisgenoten van Caesarea, waar ook hij vertoefd had, naar Judea's hoofdstad. Aldaar ontving hij hen in zijn huis.

Hnd 21:15  Na die dagen nu maakten wij ons gereed en gingen op naar Jeruzalem.  Hnd 21:16 En ook gingen er van de discipelen uit Caesarea met ons mee en brachten ons bij een zekere Mnason, een Cyprioot, een oude discipel, bij wie wij zouden worden gehuisvest. Hnd 21:17 Toen wij nu in Jeruzalem waren gekomen, ontvingen de broeders ons hartelijk. (TELOS)

Voetnoot

  1. Lexique grec (numéros Strong), onderdeel van de Online Bible (uitgeverij Importantia)