Onderwerp op Overleg gebruiker:Maarten Hanekamp

Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Wijziging 'Aarde' teruggedraaid

2
Kees Langeveld (overlegbijdragen)

Beste Maarten, jouw wijziging van het artikel Aarde heb ik teruggedraaid en wel om deze reden:

1. Er zijn grote stukken tekst verwijderd, zonder opgaaf van reden, terwijl mijns inziens niks mis met de verwijderde tekst is. Het artikel gaat niet alleen over wat de Bijbel over de aarde zegt maar ook wat we van de aarde weten vanuit de wetenschap.

2. Het artikel is door de toevoeging van jouw tekst omgebogen naar een standpunt dat onder Bijbelgetrouwe christenen gewoonlijk wordt afgewezen, namelijk dat de Bijbel een primitief wereldbeeld leert. Een dergelijk standpunt kan beter in een apart artikel verwoordt worden, bijvoorbeeld 'Wereldbeeld van de Bijbel'. Hier kan de gedachte dat de Bijbel een primitief wereldbeeld bevat worden verdedigd en kunnen anderen tegenargumenten aanvoeren.

De versie van het artikel na jouw aanpassing is hier te vinden: https://christipedia.miraheze.org/w/index.php?title=Aarde&oldid=27360. Hieruit kun je tekst halen waarmee je iets wilt doen. Informatie die vrij algemeen aanvaard wordt, kun je in het artikel Aarde plaatsen. Uitzonderlijke meningen kun je beter in een apart artikel plaatsen, bijvoorbeeld met de titel 'Wereldbeeld van de Bijbel'. Vanuit het artikel kan worden verwezen naar het nieuwe artikel.

gr. Kees Langeveld

Maarten Hanekamp (overlegbijdragen)

Goedenavond Kees Langeveld,

Dank voor de feedback. Ik heb me ingeschreven omdat Christipedia.nl een bijbelgetrouwe Christipedia.nl is en een bijbelgetrouwe internet-encyclopedie (in wording) is. Ik zie ook dat u hier hard aan werkt om dit te bewerkstellingen. Ik juich dit toe!

Met betrekking tot dit onderwerp is Cristipedia niet bijbelgetrouw. De mens staat centraal in het Bijbelse wereldbeeld. God regeert boven ons. De mensen zijn het middelpunt van God's schepping. Job 38 zegt dat de diepten en de breedte van de aarde niet te meten zijn, dat maakt dat de aarde nog steeds ontzettend groot is. Hoe groot en machtig is Hij! Hij is letterlijk de Allerhoogste God.

In het niet-bijbelse wereldbeeld waarin u gelooft stellen we niets voor (een stofje zoals u schrijft). De zon staat centraal. De wereld zou immers om haar draaien om haar as met 1000 mijl per uur en beweegt tegelijkertijd met 66.600 mijl per uur om de zon welke met 514.000 mijl per uur voort beweegt. We merken hier niets van als we buiten staan en de poolster blijft tegelijkertijd wel altijd op een vast punt in het heelal staan. Dit gaat niet samen. De Nasa die ons dit wereldbeeld leert gelooft eveneens in de oerknal. Dat maakt ze niet 100% betrouwbaar.

Als de bijbel aangeeft dat de aarde vast staat (staat meerdere malen in de bijbel)dan mogen we dit toch als christenen voor waarheid aannemen en niet als mening wegzetten(ook hebben we dit anders geleerd op school)? Jesaja 40:21 wordt mogelijk hierdoor ook vaak overgeslagen.

Een kopje dat de aarde draait kunt u op geen enkele manieren funderen uit de bijbel. Na jarenlang onderzoek en me verdiept te hebben in dit onderwerp kan ik en anderen mensen om mij heen dit onderwerp alleen maar onderstrepen en bevestigen dat de bijbel 100% betrouwbaar is en niet voor 99%.

Wat maakt deze site dan anders dan de normale Wikipedia? Ik zal met betrekking tot dit onderwerp aarde in ieder geval geen dingen meer weghalen ook al zijn ze niet bijbels tenzij u uw mening bijstelt.

Hartelijke groet,

Maarten Hanekamp