Randall Price

Uit Christipedia

Randall Price is de 'Distinguished Research Professor' van Bijbelse en Judaïsche Studies aan de School of Divinity van de Liberty University, waar hij seminars geeft en sinds 2007 Bijbelse archeologie doceert.

Hij genoot zijn opleiding in het vakgebied Oude Testament en Semitische Talen aan het Dallas Seminary (master in de theologie) en promoveerde in Midden-Oostenstudies aan de universiteit van Texas (Ph.D.). Ook studeerde hij aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem

Hij heeft lange tijd in Jeruzalem gewoond en was betrokken bij opgravingen in Qumran. Hij leidde opgravingen op het Qumran-plateau van 2002-2012. Hij is mededirecteur met Oren Gutfeld in het Operatie Boekrol Project (Operation Scroll Project) dat grotten opgraaft in de woestijn van Judea. De eerste van deze opgravingen in grot 53 in Qumran ontdekte in 2017 de eerste boekrol-grot in meer dan 60 jaar.

Hij is president van World of the Bible Ministries. Hij geeft wereldwijd lezingen over Bijbelse profetieën en is een reisgids in de Bijbelse landen.

Hij heeft verschillende populaire boeken over archeologie geschreven, waaronder The Stones Cry Out, Secrets of the Dead Sea Scrolls, Rose Guide to the Temple. Tevens heeft hij bijdragen aan het woordenboek Eerdman's Dictionary of the Bible.

Bronnen

https://www.amazon.com/Rose-Guide-Temple-Randall-Price/dp/1596364688

https://www.amazon.com/gp/product/B01863JLN4