Renald Showers

Uit Christipedia
(Doorverwezen vanaf Ronald E. Showers)

Renald Showers (1935-2019), roepnaam Rennie, was een vooraanstaande Bijbelgetrouwe Amerikaanse theoloog, bekwame docent en schrijver.

Hij was afgestudeerd aan Philadelphia Biblical University, behaalde een bachelorgraad in Geschiedenis aan Wheaton College, een mastergraad in Kerkgeschiedenis aan Dallas Theological Seminary, en een doctorsgraad in Theologie aan Grace Theological Seminary.

Hij diende in het pastoraat en als lid van de faculteiten van Lancaster Bible College, Moody Bible Institute en Philadelphia College of the Bible. Hij sprak op internationale conferenties voor The Friends of Israel Gospel Ministry, Inc., en schreef voor het magazine Israel My Glory.

Boeken

Hij heeft tal van boeken op zijn naam staan, waaronder:

  • The Most High God. The Friends of Israel Gospel Ministry, Inc., 1982. Commentaar op het boek Daniël.
  • Spiritual Gifts. Renald Showers, 2007. Vertaald in het Nederlands als Geestelijke gaven. Veenendaal: Grace Publishing House, 2014. Pagina's: 78.
  • The Coming Apocalypse. The Friends of Israel Gospel Ministry, Inc., 2012. Vertaald in het Nederlands als De komende apocalyps. Veenendaal: Grace Publishing House, 2014. Pagina's: 128. "Een studie van de vervangingstheologie tegenover Gods trouw in de eindtijd." Ook over de plaats van Israël en Jeruzalem in Gods heilsplan, de toekomstige rol van Rusland en de islamitische landen en het lot van Israël in de eindtijd. Recensie op vergadering.nu uit De Oogst (jan. 2015), een periodiek van Tot Heils des Volks.

Bronnen

Biblical Resources from Renald Showers (1935-2019). FOI.org. Zonder datum.

De komende apocalyps - Renald E. Showers. GracePublishingHouse.com. Zonder datum.

Meer informatie

Remembering Rennie Showers (1935–2019). IsraelMyGlory.org, juli-aug. 2019. Herinneringen aan Renald Showers.

Biblical Marriage Customs Related to End Times. Youtube.com: John Ankerberg Show, 29 jan. 2015[1]. Vraaggesprek met Renald Showers.

Voetnoot

  1. De uitzending was al op Youtube gepubliceerd op 31 jan. 2014, zie Biblical Marriage Customs Related to End Times. Youtube.com: John Ankerberg Show, 31 jan. 2014. Duur: 28 min. 30 sec.