SAT-7 is een christelijke tv-zender die via de satelliet uitzendt voor de christenen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. SAT-7 beschikt over meerdere kanalen, die te zien zijn in alle landen van Marokko tot Afghanistan. Arabisch, Perzisch en Turks-sprekende Europeanen kunnen eveneens de uitzendingen bekijken. SAT-7 is ook in Europa te ontvangen en kan ook via internet worden bekeken. Kijken naar SAT-7 is gratis.

SAT-7 ziet het als haar opdracht om kerken en christenen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika de gelegenheid te bieden om van Jezus Christus te getuigen door inspirerende, informatieve en educatieve televisiediensten. SAT-7 wil bijdragen aan de groei van Gods gemeente in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, zodat de gemeente bevestigd is in haar geloof en getuigenis en de maatschappij dient[1].

SAT-7 wordt bestuurd door een internationale raad van bestuur, van wie de meerderheid in het Midden-Oosten en Noord-Afrika dient te wonen. Het bestuur is de eigenaar van SAT-7 en bepaalt het beleid en de doelstellingen van de zender. SAT-7 heeft kantoren en studio's in het Midden-Oosten, waar meer dan 100 medewerkers werken.

De programma's bieden een verscheidenheid aan inhoud en helpen de kijkers om De Bijbel, de Heer Jezus Christus en zijn leer beter te kennen, maar bevatten ook lessen voor het dagelijks leven: bijvoorbeeld leren lezen, de zorg voor en opvoeding van kinderen. De uitzendingen zijn meest in het Arabisch, Farsi (Perzisch) of Turks.

SAT-7 werd opgericht in november 1995 en zes maanden later begonnen de eerste uitzendingen. SAT is een afkorting van satelliet en 7 is het bijbelse getal voor volkomenheid.

Meer informatie

Officiële website van SAT-7: www.sat7.org

Bronnen

Voetnoten

  1. Bron: pagina op SAT7.org waarin de visie en missie beschreven worden: SAT-7 (2009)