Naar inhoud springen

Johannes 18: verschil tussen versies

1.153 bytes toegevoegd ,  6 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 6:
== Joh. 18:7-9 ==
Joh 18:7 Hij vroeg hun dan opnieuw: Wie zoekt u? En zij zeiden: Jezus de Nazoreeer. Joh 18:8 Jezus antwoordde: Ik heb u gezegd dat Ik het ben; als u dan Mij zoekt, laat dezen heengaan; Joh 18:9 opdat het woord vervuld werd dat Hij had gezegd: Uit hen die U Mij hebt gegeven, heb Ik helemaal niemand verloren. (TELOS)
'''Als u dan Mij zoekt, laat dezen heengaan'''. Hij gevangen, wij vrijuit. Hij veroordeeld, wij gerechtvaardigd. Hij gedood, wij behouden.
 
Toen de tiende plaag, de dood van de eerstgeborenen, Egypte getroffen had, konden de Israëlieten vertrekken.
 
''Ex 11:1 De HEERE had tegen Mozes gezegd: Nog één plaag zal Ik over de farao en Egypte brengen en <u>daarna zal hij u vanhier laten gaan</u>. Als hij u allemaal laat gaan, zal hij u vanhier haastig verdrijven. (HSV)''
 
Toen de eerstgeborenen van de Egyptenaren gestorven waren, riep Farao Mozes en Aäron en stond hij eindelijk toe dat het volk zou heengaan: "gaat heen".
 
''Ex 12:31 Toen riep hij Mozes en Aäron in den nacht, en zeide: Maakt u op, trekt uit het midden van mijn volk, zo gijlieden als de kinderen van Israël; en <u>gaat heen</u>, dient den HEERE, gelijk gijlieden gesproken hebt. Ex 12:32 Neemt ook met u uw schapen en uw runderen, zoals gijlieden gesproken hebt, en <u>gaat heen</u>, en zegent mij ook. (SV)''
 
De Heer Jezus, de eniggeboren zoon van God, stierf als het [[Pascha|Paaslam]], opdat wij gevrijwaard zouden blijven van Gods oordeel en in vrijheid zouden heengaan.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.