Naar inhoud springen

Geschiedenis: verschil tussen versies

30 bytes verwijderd ,  6 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
'''Geschiedenis''' betekent ‘het gebeuren, geschiedenis, wording, lotgevallen, geschiedverhaal’<ref name=":0">Aldus Van Dale's Groot woordenboek der Nederlandse taal (13e uitgave), digitale versie, jaar 2000.</ref>. Het wordt zowel gebruikt voor het gebeurde als voor het verhaal van iets dat gebeurd is. Een geschiedverhaal - synoniem: ''historie'' - is met name een geloofwaardig en geregeld verhaal<ref name=":0" />. 
 
[http://www.christipedia.nl/Artikelen/J/Jezus_Christus [Christus]] is "het middenpunt en de spil der wereldgeschiedenis"<ref>G. van Noort, ''De Christus; zijn persoon en zijn werk (''Amsterdam: C.L. van Langenhuysen, 1914) blz. 7</ref>. Wij verdelen de geschiedenis 'vóór Christus' en 'na Christus'. Wij leven in het jaar ... 'ná Christus'. 
 
"De geschiedenis der wereld zal niet in Occident, maar in Oriënt beslist worden." (Napoleon)<ref>Aangehaald in Johannes de Heer, ''Het Joodsche vraagstuk'' (Zeist: Het Zoeklicht, 1933.), blz. 32.</ref>
Regel 19:
* [[10e eeuw voor Chr.]]
|
* [[1e eeuw na Chr.]]
* [[4e eeuw na Chr.]]
* [[10e eeuw na Chr.]]
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.