Naar inhoud springen

Hemelvaart: verschil tussen versies

80 bytes toegevoegd ,  6 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'De '''hemelvaart''' van de [http://www.christipedia.nl/Artikelen/J/Jezus_Christus Heer Jezus] is Zijn terugkeer naar de [http://www.christipedia.nl/Artikelen/H...')
 
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 4:
 
Vergelijk: <blockquote>''Joh 17:11 En Ik ben niet meer in de wereld, en zij zijn in de wereld, en Ik kom tot U, Heilige Vader: bewaar hen in uw naam die U Mij hebt gegeven, opdat zij een zijn zoals Wij.'' ''(TELOS)''</blockquote>
{| class="wikitable" style="float:right; margin-left: 20px;"
| style="padding: 15px;"|<poem>''Op een lichte wolkenwagen''
 
Op een lichte wolkenwagen
Wordt de Heer van d' aard gedragen.
Regel 29 ⟶ 30:
Eeuwig leven na de dood,
Eeuwig leven na de dood!  
 
Uit: ''Wie zingt mee?'' Lied 125: 1-3
</poem>
|}
Zijn hemelvaart is een tenhemelopneming; zijn heengang, die Hij volvoert, is tegelijk een '''opneming''', die aan Hem geschiedt en die Hij ondergaat. Vergelijk: zijn opstanding uit de doden is tegelijk zijn opwekking uit de dood door God. <blockquote>''Mr 16:19 De Heer Jezus dan, nadat Hij tot hen had gesproken, werd opgenomen in de hemel en ging zitten aan de rechterhand van God. ''(TELOS)</blockquote><blockquote>''Lu 24:51 En het gebeurde, terwijl Hij hen zegende, dat Hij van hen scheidde en werd opgenomen in de hemel. (TELOS)''</blockquote><blockquote>''Hnd 1:9 En terwijl Hij dit zei, werd Hij opgenomen, terwijl zij toekeken, en een wolk onttrok Hem aan hun ogen. (TELOS)''</blockquote>De Heer Jezus ging heen, werd opgenomen '''vanaf de [http://www.christipedia.nl/Artikelen/O/Olijfberg Olijfberg]''', die ten oosten van Jeruzalem ligt. Vanaf deze heuvel hield hij zijn intocht in Jeruzalem. Op deze plaats ook zal Hij eens wederkomen en zullen de voeten van zijn verheerlijkt lichaam staan. 
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.