Naar inhoud springen

Antiochië: verschil tussen versies

103 bytes toegevoegd ,  5 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 7:
{{Eerste zendingsreis van Paulus}}
 
<blockquote>''Hnd 13:14 Zij nu gingen van Perge verder en kwamen in het <u>Pisidische Antiochië</u> aan; en zij gingen in de synagoge op de sabbatdag en namen plaats. (TELOS)''</blockquote>Paulus schrijft' intweede zijnzendingsreis laatste,begon onsook in het Nieuwe Testament bewaardSyrische gebleven brief aan [[Timotheüs]]:<blockquote>''2Ti 3:11 mijn vervolgingen, mijn lijden, zoals mij is overkomen in <u>Antiochië</u>, in Iconium, in Lystra, zulke vervolgingen als ik heb verdragen, en uit alle heeft de Heer mij gered. (TELOS)''</blockquote>Hij verwijst in dit vers naar Antiochië in Pisidië.
{{Tweede zendingsreis van Paulus}}
 
Paulus schrijft in zijn laatste, ons in het Nieuwe Testament bewaard gebleven brief aan [[Timotheüs]]:<blockquote>''2Ti 3:11 mijn vervolgingen, mijn lijden, zoals mij is overkomen in <u>Antiochië</u>, in Iconium, in Lystra, zulke vervolgingen als ik heb verdragen, en uit alle heeft de Heer mij gered. (TELOS)''</blockquote>Hij verwijst in dit vers naar Antiochië in Pisidië.
 
== Bron ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.