Naar inhoud springen

Tyrus: verschil tussen versies

4 bytes verwijderd ,  5 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 8:
[[Bestand:Jezus bediening buiten Galilea-kaart Access Foundation.jpg|gecentreerd|miniatuur|1047x1047px|Jezus kwam in de streken van Tyrus en Sidon]]
 
'''Paulus''' voer tijdens zijn [[Derde zendingsreis van Paulus|derde zendingsreis]] van [[Patara]] naar de fenicische stad Tyrus, waar een gemeente van Christus was. <blockquote>''Hnd 21:2 En nadat wij een schip hadden gevonden hebbende, dat naar Fenicië  Fenicie overvoer, gingen wij eraan inboord en voeren af. Hnd 21:3 En alsnadat wij Cyprus in hetzicht gezichthadden gekregen, en dathet aanlinks dehadden linkerlaten [hand] gelaten haddenliggen, voeren wij naar Syrië,Syrie en kwamen aan tein <u>Tyrus</u>;, want daar zou het schip zoudezijn aldaarlading denlossen. last ontladen. Hnd 21:4 Toen wij nu de discipelen hadden gevonden, bleven wij daar zeven dagen. Dezen zeiden Paulus door de Geest niet op te gaan naar Jeruzalem. Hnd 21:5 Toen het nu gebeurde dat wij die dagen ten einde hadden gebracht, gingen wij weg en reisden verder, terwijl zij allen met vrouwen en kinderen ons uitgeleide deden tot buiten de stad; en wij knielden neer op het strand en baden, Hnd 21:6 en nadat wij elkaar hadden gegroet, gingen wij aan boord van het schip, maar zij keerden naar huis terug. Hnd 21:7 Nadat wij nu de vaart vanaf Tyrus hadden volbracht, kwamen wij in Ptolemais aan, en na de broeders te hebben gegroet bleven wij een dag bij hen.'' (TELOS)</blockquote>{{DerdeIn zendingsreis303 n.C., in het begin van Paulus}}de tiende [[christenvervolging]] in de Romeinse rijk (303-313 n.C.) leed en stierf als martelaar Tyrannion, opziener van de gemeente te Tyrus<ref>Adrianus Haemstedius, ''Historie der martelaren; Die, om de getuigenis der evangelische waarheid, hun bloed gestort hebben, van Christus onze Zaligmaker af tot het jaar 1655'' (Amsterdam: 1671. Herziene druk 1881), blz. 41  </ref>.
 
In 303 n.C., in het begin van de tiende [[christenvervolging]] in de Romeinse rijk (303-313 n.C.) leed en stierf als martelaar Tyrannion, opziener van de gemeente<ref>Adrianus Haemstedius, ''Historie der martelaren; Die, om de getuigenis der evangelische waarheid, hun bloed gestort hebben, van Christus onze Zaligmaker af tot het jaar 1655'' (Amsterdam: 1671. Herziene druk 1881), blz. 41  </ref>.
 
== Bron ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.