Naar inhoud springen

Arabië: verschil tussen versies

17 bytes toegevoegd ,  5 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
(Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Arabië''' (Hebreeuws ''arab''; Grieks ''arabia'') is een groot land ten oosten, ten zuid-oosten en ten zuiden van Israël. Het woord betekent “woest” of...')
 
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 3:
* West-Arabië
* Gelukkig Arabië
'''Noord-Arabië''' strekt zich uit van West-Arabië noordwaarts tot aan de rivier de Eufraat. In het Oude Testament verwijst de naam Arabië soms alleen naar het gebied van een noord-arabische stam, naast andere Arabische stammen zoals Dedan en Kedar.<blockquote>''Jer 25:24 En allen koningen van Arabië; en allen koningen des gemengden hoops, die in de woestijn wonen;''</blockquote><blockquote>''Eze 27:21 Arabië en alle vorsten van Kedar waren de kooplieden uwer hand; met lammeren, en rammen, en bokken, daarmede handelden zij met u.''</blockquote><blockquote>''Jes 21:13  De last tegen Arabië. In het woud van Arabië zult gijlieden vernachten, o gij reizende gezelschappen van Dedanieten!''</blockquote>'''West-Arabië''' (Lat. ''Arabia Petraea'') omvat de Sinaï en de woestijn van Petra, een landstreek zich uitstrekkend van Egypte en de Rode Zee tot ongeveer Petra.<blockquote>''Ga 4:25 Hagar nu is de berg Sinai in Arabie en komt overeen met het tegenwoordige Jeruzalem, want dit is in slavernij met haar kinderen;''</blockquote>'''Gelukkig Arabië''' (Lat. ''Arabia Felix'') is het bekende grote schiereiland (Saoedi-Arabië) omgeven door de Rode Zee, de Golf van Aden, de Indische Oceaan, de Arabische Zeee, de Golf van Oman en de Perzische Golf.<blockquote>''2Kr 21:16 Zo verwekte de HEERE tegen Joram den geest der Filistijnen en der Arabieren, die aan de zijde der Moren zijn.''</blockquote>Ten westen van het schiereiland en ten zuiden van Egypte lag het land der Moren (Ethiopië).
 
== Bronnen ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.