Naar inhoud springen

Posttribulationisme: verschil tussen versies

17 bytes toegevoegd ,  4 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 3:
Een hoofdbezwaar tegen deze leer is dat zij geen recht doet aan de gedachte, die in de Schrift ook naar voren komt, dat de Heer komt wanneer wij het niet verwachten en daarom elk ogenblik kan gebeuren. De tijd van de verschijning van de Heer in de wereld echter kunnen wij duiden op grond van de voorzegde gebeurtenissen. <blockquote>''Mt 24:29  Terstond nu na de verdrukking van die dagen zal de zon verduisterd worden en de maan zal haar schijnsel niet geven, en de sterren zullen van de hemel vallen en de krachten van de hemelen zullen wankelen. Mt 24:30  En <u>dan</u> zal het teken van de Zoon des mensen verschijnen in de hemel; en dan zullen alle stammen van het land weeklagen en zij zullen de Zoon des mensen zien komen op de wolken van de hemel met kracht en grote heerlijkheid. (Telos)''</blockquote>Een ander bezwaar is dat de komst van de Heer Jezus voor de gemeente verdwijnt achter de coulissen van de rampen die de aarde zullen treffen. Anders gezegd: de verwachting van de antichrist gaat vóór de verwachting van Christus, omdat de eerste eerder zou komen dan de laatste.
 
Het verlangen naar de komst van de Heer kan gesmoord worden door de vrees voor de rampspoed over de wereld komt: men zou dan licht wensen een natuurlijke dood te sterven vóór de rampspoed in plaats van opgenomen te worden bij de komst van de Heer ná de rampspoed.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.