Naar inhoud springen

Zevende-dags Adventisten: verschil tussen versies

309 bytes toegevoegd ,  4 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
Het '''Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten''', of kortweg de '''Zevende-dags Adventisten''' (ZDA) is een internationaal christelijk kerkgenootschap, dat de nadruk legt op het houden van de sabbat (= de zevende dag van de week) en gericht is op de wederkomst van Christus ('advent'). Volgens de website van de zevendedagsadventisten<ref>[http://www.adventist.nl Website van de zevendedagsadventisten]</ref> telde [[Nederland]] in het jaar 2013 55 adventistische gemeenten en 5387 gedoopte leden.<ref>http://www.adventist.nl/2013/09/09/adventkerk-groeit/</ref> Wereldwijd zijn er meer dan 18 miljoen leden.<ref>http://news.adventist.org/all-news/news/go/2013-12-19/adventist-church-membership-passes-18-million-member-mark/</ref>
 
De Zevende-dags Adventisten ontstonden als een andere partij onder de [[Adventisten]]. Zij zijn talrijker dan de anderen en goed georganiseerd.
Regel 57:
Naast het streven de Tien Geboden strikt na te leven, ligt de nadruk van het kerkgenootschap ook meer op de verwachting van de wederkomst van de Heer Jezus dan bij de gevestigde kerken het geval is. Hij kan elk moment terugkomen naar de aarde.
 
=== Toekomst ===
[[Profeet|Profetieën]], met name uit de Bijbelboeken [[Het boek Daniël|Daniël]] en [[Openbaring van Johannes|Openbaring]], vormen voor zevendedagsadventisten een bron van kennis. De christenen die in de eindtijd, wanneer de antichrist heerst, niet de sabbat houden, horen bij de valse godsdienst, welke door Babylon wordt voorgesteld.
 
== Universiteiten en theologisch genootschap ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.