Naar inhoud springen

Leviathan: verschil tussen versies

114 bytes toegevoegd ,  3 jaar geleden
k
kGeen bewerkingssamenvatting
 
== Welke diersoort? ==
Velen houden de Leviathan voor een krokodil. Maar de Bijbelse beschrijving past niet goed bij het beeld van een bestaande krokodil. Het zeemonster Leviathan is waarschijnlijk een [[Dinosaurus|dinosaurussoort]] geweest, misschien de ''Sarcosuchus imperator''<ref>Mart-Jan Paul, [https://creation.com/behemoth-and-leviathan Behemoth en leviathan in the book of Job], artikel uit: Journal of Creation 24(3):94–100, december 2010.</ref>'','' een vleeseter, die wel 12 meter lang kon worden. Hij is misschien de grootste krokodilachtige die ooit geleefd heeft<ref>Volgens het informatiepaneel op het Dinopark van Landgoed Tenaxx te Wedde (provincie Groningen), 2019.</ref>.
 
[[Bestand:Sarcosuchus_met_vis_in_bek.jpg|812x812px]] [[Bestand:Sarcosuchus Illustration.jpg|486x486px]]
Ook de in Job beschreven [[behemoth]] schijnt een dinosaurussoort te zijn geweest. De gangbare wetenschappelijke (evolutionistische) opvatting is echter (anno 2017) dat de dinosaurussen al lang waren uitgestorven toen de mens ontstond.
 
== VoetnootVoetnoten ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.