Naar inhoud springen

Leviathan: verschil tussen versies

18 bytes toegevoegd ,  4 jaar geleden
k
Regel 12:
Foto's: Sarchosuchus. Foto rechts: de aaneengesloten schubben van de Sarcosuchus imperator. ''"Zeer uitnemend zijn zijn sterke schilden, elkeen gesloten als met een nauwdrukkend zegel"'' (Job. 41:6, SV). ''"Zeer uitnemend zijn zijn sterke schilden, elkeen gesloten als met een nauwdrukkend zegel"'' (Job. 41:6, SV)
 
Een andere kandidaat voor de Leviathan is Parasaurolophus<ref>Andrew Lamb, [https://creation.com/leviathans-identity-and-what-information-is-obtainable-from-fossils Was Leviathan a Parasaurolophus?] Creation.com, 30 juni 2007.</ref>.
 
[[Bestand:Parasaurolophus walkeri.png|547x547px]] [[Bestand:Human-parasaurolophus size comparison.svg|667x667px]]
Regel 18:
Foto: Parasaurolophus walkeri. Rechts: vergelijking met een mens.
 
Na de [[zondvloed]] heeft deze Leviathan, deze (waarschijnlijk) dinosaurus nog geruime tijd geleefd en heeft ook [[David]] hem nog waargenomen.
 
Ook de in Job beschreven [[behemoth]] schijnt een dinosaurussoort te zijn geweest. De gangbare wetenschappelijke (evolutionistische) opvatting is echter (anno 2017) dat de dinosaurussen al lang waren uitgestorven toen de mens ontstond.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.