Naar inhoud springen

Naam: verschil tussen versies

1.052 bytes toegevoegd ,  4 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 26:
Troostrijk luidt de verzekering: "verheugt u, dat uw namen in de hemel zijn opgeschreven" (Luk. 10 : 20). De zeventig die door Jezus werden uitgezonden mochten zich verheugen dat hun namen waren ingeschreven in de hemelen.
 
Terwijl de namen van de afvalligen in de aarde zijn geschreven (Jer. 17: 13) staan de uitverkorenen in het [[Boek des levens|boek van het leven]], als de burgers van de hemels. "Gij (afvallige Joden) zult uw naam mijn uitverkorenen tot een vervloeking laten" (Jes. 65 : 15).
 
"U hebt de naam, dat u leeft en u bent dood (Openb. 3: 1), een schijn en schaduwwezen van dode, uitwendige kerkelijkheid.
 
== Jezus als naamgever ==
De meester Jezus gaf zijn leerling Simon de naam Petrus:<blockquote>''Lu 6:14  Simon, die Hij ook Petrus noemde, ..., (Telos)''</blockquote>De leerlingen Jakobus en zijn broer Johannes noemde hij Boanerges = zonen des donders. <blockquote>''Mr 3:17  en Jakobus, de zoon van Zebedeus, en Johannes, de broer van Jakobus, en Hij gaf hun de naam Boanerges, dat is zonen van de donder; (Telos)''</blockquote>Twaalf van zijn leerlingen zonderde hij af en noemde hen 'apostelen'. <blockquote>''Lu 6:13  En toen het dag was geworden, riep Hij zijn discipelen bij Zich en koos er twaalf van hen uit, die Hij ook apostelen noemde (Telos)''</blockquote>Onze Heiland, de laatste Adam, zal ook (nieuwe) namen geven. De overwinnaars in de gemeente te [[Pergamus]] zullen van hem een nieuwe naam ontvangen.<blockquote>''Opb 2:17  ... Wie overwint, die zal Ik geven van het verborgen manna, en Ik zal hem een witte steen geven en op de steen een nieuwe naam geschreven, die niemand kent dan hij die hem ontvangt. (Telos)''</blockquote>
 
== Namen in de geschiedenis van Lazarus en de rijke man ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.