Naar inhoud springen

Banier: verschil tussen versies

4 bytes toegevoegd ,  4 jaar geleden
k
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'Een '''banier''' is een band die wappert als een vlag en vaak op een stok omhooggehouden en gedragen word. ''Banier'' is synoniem met ''vaandel'' of ''vendel...')
 
Regel 7:
Hoe de banieren der '''Israelietische stammen''' eruit zagen, weten wij niet. Volgens de oude overlevering was het veldteken van Juda een leeuw, van Ruben een mensengestalte, van Efraïm een stier, van Dan een arend.
 
In de woestijn werd Israel in de rug aangevallen door het broedervolk der Amalekieten. Tijdens de strijd hield Mozes ‘de staf Gods’ omhoog, ondersteund door Aaron en Hur. Zo verkreeg hij de overwinning voor Israel. Daarop bouwde Mozes een altaar en met het oog op de ‘staf Gods’ noemde hij het altaar "'''De HEER is mijn banier.'''"<blockquote>''Ex 17:15 En Mozes bouwde een altaar; en hij noemde deszelfs naam: De HEERE is mijn Banier!''</blockquote>Bijna alle Oosterse volkeren gebruikten banieren. In Egypte waren banieren aangebracht aan de ingang van de tempels.
 
<blockquote>''Ex 17:15 En Mozes bouwde een altaar; en hij noemde deszelfs naam: De HEERE is mijn Banier!''</blockquote>
 
Bijna alle Oosterse volkeren gebruikten banieren. In Egypte waren banieren aangebracht aan de ingang van de tempels.
 
In de '''toekomst''' zal de Heer '''Jezus''' staan als een banier der volken en hen leiden tot herstel.<blockquote>''Jes 11:9 Men zal nergens leed doen noch verderven op den gansen berg Mijner heiligheid; want de aarde zal vol van kennis des HEEREN zijn, gelijk de wateren [den] [bodem] der zee bedekken. Jes 11:10 Want het zal geschieden ten zelven dage, dat de heidenen naar den Wortel van Isai, Die staan zal tot een banier der volken, zullen vragen, en Zijn rust zal heerlijk zijn. Jes 11:11 Want het zal geschieden te dien dage, dat de Heere ten anderen male Zijn hand aanleggen zal om weder te verwerven het overblijfsel Zijns volks, hetwelk overgebleven zal zijn van Assyrie, en van Egypte, en van Pathros, en van Morenland, en van Elam, en van Sinear, en van Hamath, en van de eilanden der zee. Jes 11:12 En Hij zal een banier oprichten onder de heidenen, en Hij zal de verdrevenen van Israel verzamelen, en de verstrooiden uit Juda vergaderen, van de vier eilanden des aardrijks.''</blockquote>
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.