Naar inhoud springen

Wind: verschil tussen versies

52 bytes toegevoegd ,  4 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 39:
| 12
|}
Waait de wind bijvoorbeeld gemiddeld 55 km/uur, met pieken tot 100 km/uur, dan is er sprake van ''harde'' ''wind'', er is geen ''storm''.
 
'''Storm.''' Een storm is, eenvolgens zeerhet hevigeonline wind.woordenboek Stormenvan isVan hard waaien.Dale<ref>VanDale.nl, s.v. [https://www.vandale.nl/gratis-woordenboek/nederlands/betekenis/Storm Storm], geraadpleegd 8 feb. 2020.</ref>, Heteen Nederlandsezeer hevige wind; ''stormen'' is hard waaien. Het Nederlandse Koninklijk Metereologisch Instituut'' (KNMI) noemt een zeer harde wind ''storm'' indien op een KNMI-weerstation gemiddeld over een periode van een uur windkracht 9 gemeten worden. Pas dan is bij het weerkundig instituut sprake van een echte storm. Voor een ''zware'' storm is geldt windkracht 10, voor een ''zeer zware'' storm is windkracht 11, en voor een orkaan (wind met orkaankracht) windkracht 12. In 2012 trok een orkaan over de oostkust van de Verenigde Staten, die een spoor van verwoesting achter zich liet:
''Verwoestende storm Sandy verlaat New York''
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.