Naar inhoud springen

Wind: verschil tussen versies

235 bytes toegevoegd ,  4 jaar geleden
k
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 102:
==Winden tijdens Paulus' tocht op de Middellandse zee==
In Handelingen 27 wordt ons verhaald van verschillende winden op de Middellandse Zee. Ondanks de waarschuwing door [[Paulus]], dat de vaart met ongemak en grote schade zou plaatsvinden, besloot de hoofdman weg te varen van Kreta. Het scheen aanvankelijk gunstig, maar niet lang daarna verandert het in noodweer.<blockquote>''Hnd 27:13  En toen er een zachte <u>zuidenwind</u> opstak, meenden zij hun voornemen te hebben bereikt, en na het anker te hebben gelicht voeren zij dicht langs de kust van Kreta. Hnd 27:14  Niet lang daarna echter sloeg vanaf het eiland een <u>stormwind</u> neer, Euraquilo geheten. Hnd 27:15  En toen het schip werd meegesleurd en de kop niet in de wind kon houden, gaven wij het op en lieten ons drijven. (...) Hnd 27:18  Daar wij nu hevig door de <u>storm</u> werden geteisterd, wierpen zij de volgende dag lading overboord; (...) Hnd 27:20  Toen er nu vele dagen geen zon en geen sterren waren te zien en de niet geringe <u>storm</u> aanhield, werd alle hoop dat wij behouden zouden worden, ons verder benomen. (...) Hnd 27:24  en hij zei: Wees niet bang, Paulus, u moet voor de keizer verschijnen; en zie, God heeft u allen geschonken die met u varen. (Telos)''</blockquote>De les van deze geschiedenis is dat God, die gevaarlijke winden kan beschikken of toelaten, ons ook kan bewaren.
 
== Muziekvideo: 'De haven van rust' ==
<Youtube width="800" height="600">o6aTllJbEE</youtube><BR>De haven van rust. Gezongen door het mannenkoor "Onger-Oens". Youtube.com: Ditta Leeuwenstein, 15 sept. 2012. Duur: 5 minuten, 42 sec.
 
==Zie ook==
[[Weer]].
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.