Naar inhoud springen

Pest (ziekte): verschil tussen versies

495 bytes toegevoegd ,  4 jaar geleden
k
Regel 22:
 
== Eindtijd ==
De Heer Jezus voorzegde dat in de tijd die kort voor zijn toekomstige verschijning voorafgaat, de pest zal voorkomen, samen met andere rampen en vreselijke dingen.<blockquote>''Lu 21:11 En grote aardbevingen en in verschillende plaatsen hongersnoden en <u>pest</u> zullen er zijn, en er zullen vreselijke dingen en grote tekenen van de hemel zijn.''</blockquote>De profeet [[Habakuk]] sprak:<blockquote>''Hab 3:3 God kwam van Theman, en de Heilige van den berg Paran. Sela. Zijn heerlijkheid bedekte de hemelen, en het aardrijk was vol van Zijn lof. Hab 3:4 En er was een glans als des lichts, Hij had hoornen aan Zijn hand, en aldaar was Zijn sterkte verborgen. Hab 3:5 Voor Zijn aangezicht ging de <u>pestilentie</u>, en de vurige kool ging voor Zijn voeten henen. Hab 3:6 Hij stond, en mat het land, Hij zag toe, en maakte de heidenen los, en de gedurige bergen zijn verstrooid geworden; de heuvelen der eeuwigheid hebben zich gebogen; de gangen der eeuw zijn Zijne. (SV)''</blockquote>Bij vierde zegel in het laatste Biijbel doden de Dood en de Hades 'met de dood'. Velen lezen hiervoor de pest, daar de vier strafgerichten genoemd schijnen te worden (vgl. Ezech. 14: 21).<blockquote>''Opb 6:8  En ik zag en zie, een bleekgroen paard, en hij die erop zat, zijn naam was de dood en de hades volgde hem; en hun werd macht gegeven over het vierde deel van de aarde om te doden met het zwaard en met honger en met de dood en door de wilde dieren van de aarde. (Telos)''</blockquote>
 
=== Meer weten ===
[https://www.youtube.com/watch?v=la_Rr-vKUbo Plagues & Disease Kill Billions - Mark Hitchcock - Truth To Go]. Youtube.comn: 100huntley, 21 juni 2010. Duur: 4 min. 6 sec.
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.