Naar inhoud springen

Hemel: verschil tussen versies

1.523 bytes toegevoegd ,  4 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 6:
<blockquote>''Ge 1:1 In den beginne schiep God den hemel'' [letterlijk: hemelen] ''en de aarde.''</blockquote><blockquote>''Ne 9:6  Gij zijt die HEERE alleen, Gij hebt gemaakt den hemel, den hemel der hemelen, en al hun heir, de aarde en al wat daarop is, de zeeën en al wat daarin is, en Gij maakt die allen levend; en het heir der hemelen aanbidt U. (SV)''</blockquote><blockquote>''Ps 19:2 De hemelen vertellen Gods eer, en het uitspansel verkondigt het werk van Zijn handen.''</blockquote>'Hemelen' is in het Hebreeuws een tweevoudsvorm. In Gen. 1:1 staat dan ook letterlijk 'hemelen'. Gedacht moet misschien worden aan de donkere nachtelijke hemel en de lichte blauwe (tot grijze) hemel overdag: de hemel van de nacht en die van de dag. <blockquote>''Ps 19:1 Voor de koorleider. Een psalm van David. (19-2) De hemelen vertellen Gods eer, en het uitspansel verkondigt het werk zijner handen; Ps 19:2 de dag doet sprake toestromen aan de dag, en de nacht predikt kennis aan de nacht. Ps 19:3 Het is geen sprake en het zijn geen woorden, hun stem wordt niet vernomen:'' ''Ps 19:4 toch gaat hun prediking uit over de ganse aarde en hun taal tot aan het einde der wereld. Hij heeft daarin een tent opgeslagen voor de zon, Ps 19:5 die is als een bruidegom die uit zijn bruidsvertrek treedt, jubelend als een held om het pad te lopen. (NBG51)''</blockquote>Het heelal bevat prachtige sterrenstelsels die getuigen van Gods scheppingsmacht en grootheid. De Hubble telescoop heeft daarvan mooie opnamen gemaakt, zie [http://www.boston.com/bigpicture/2008/12/hubble_space_telescope_advent.html Hubble Space Telescoop Advent Calender 2008]
 
== Gods troon en woonplaats ==
De hemel is Gods troon.<blockquote>''Jes 66:1  Alzo zegt de HEERE: De hemel is Mijn troon, en de aarde is de voetbank Mijner voeten; waar zou dat huis zijn, dat gijlieden Mij zoudt bouwen, en waar is de plaats Mijner rust?'' (Telos)</blockquote><blockquote>''Mattheüs 5:34 Maar Ik zeg u helemaal niet te zweren, niet bij <u>de hemel, want hij is de troon van God</u>;'' ''Mattheüs 5:35 niet bij de aarde, want zij is de voetbank voor zijn voeten; niet bij Jeruzalem, want zij is de stad van de grote Koning;'' (TELOS)</blockquote>DeToen [[Johannes (apostel)|Johannes]] indertijd werd opgevoerd naar de hemel, iszag hij als eerste de woonplaatstroon van God. <blockquote>''Opb 4:1  Hierna zag ik, en dezie, toekomstigeeen woonplaatsdeur vanwas geopend in de gemeente<u>hemel</u>, en de eerste stem die ik gehoord had als van Godeen bazuin, die met mij sprak, zei: Kom hier op en Ik zal u tonen wat hierna moet gebeuren. Opb 4:2 Gospelzanger KeithTerstond Greenkwam druktik zijnin verlangende naarGeest; en zie een <u>troon</u> stond in de hemel uiten in<u>er zijnzat lied Iemand op de troon</u>; (Telos)''I</blockquote>De Can'themel Waitis To Getde toook Heaven'': [http://www.youtube.com/v/FbzJYqj2xC4woonplaats'' video] (3van minuten,God Youtube,en gezongende intoekomstige Thewoonplaats 700van Club)de gemeente van God. 
 
Gospelzanger Keith Green drukt zijn verlangen naar de hemel uit in zijn lied ''I Can't Wait To Get to Heaven'': [http://www.youtube.com/v/FbzJYqj2xC4 video] (3 minuten, Youtube, gezongen in The 700 Club)
 
== Heer van de hemel ==
God de Vader is de Heer van de hemel.<blockquote>''Lu 10:21  Op dat ogenblik verheugde Jezus Zich in de Heilige Geest en zei: Ik prijs U, Vader, <u>Heer van de hemel</u> en van de aarde, dat U deze dingen voor wijzen en verstandigen hebt verborgen, en ze aan kleine kinderen hebt geopenbaard. Ja Vader, want zo is het een welbehagen geweest voor U.  Lu 10:22  Alles is Mij overgegeven door mijn Vader, en niemand weet Wie de Zoon is dan de Vader, en Wie de Vader is dan de Zoon, en hij aan wie de Zoon Hem wil openbaren.'' (Telos)</blockquote><br /><blockquote>''Hnd 17:24  De God die de wereld heeft gemaakt en alles wat daarin is, Hij die <u>Heer is van hemel</u> en aarde, woont niet in met handen gemaakte tempels, (Telos)''</blockquote>
 
== Hemelen ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.