Naar inhoud springen

Toekomst: verschil tussen versies

121 bytes toegevoegd ,  4 jaar geleden
k
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 19:
 
== Opneming van de gemeente ==
De gemeente van Christus, die in deze genadetijd wordt verzameld uit alle volken, zal door haar hoofd, de Heer Jezus, worden gered van de toorn van God die over de wereld komt (1 Thess. 1:10) en worden opgenomen in de hemel, om altijd bij Hem te zijn (1 Thess. 4; Joh. 15:1v). DeWant God heeft zijn kinderen 'niet bestemd tot toorn, maar tot het verkrijgen van de behoudenis door onze Heer Jezus Christus' (1 Th. 5:9). Daarbij komt dat de Gemeente of de Kerk heeft een ''hemelse bestemming'' heeft.
 
Vóórdat Gods toorn over de wereld wordt uitgegoten, worden zijn kinderen in een ogenblik weggerukt. Want <blockquote>''1Th God1:10 heeften zijn kinderenZoon uit de hemelen te verwachten, die Hij uit de doden heeft opgewekt, Jezus, die ons redt van de komende toorn. (TELOS)''</blockquote><blockquote>''1Th 5:8 Maar laten wij die van de dag zijn, nuchter zijn, terwijl wij het borstharnas van het geloof en de liefde aangedaan hebben, en als helm de hoop van de behoudenis; 1Th 5:9 want God heeft ons niet bestemd tot toorn, maar tot het verkrijgen van de behoudenis door onze Heer Jezus Christus', (1 Th.1Th 5:9). <blockquote>''1Th 1:10 endie zijnvoor Zoonons uitis degestorven, hemelenopdat tewij, verwachtenhetzij wij waken, diehetzij Hijwij uitslapen, desamen dodenmet heeftHem opgewekt,leven.'' (TELOS)</blockquote>Het is Jezus de Heiland, de Zoon van God, die onsde gelovigen redt van de komende toorn. Zij (TELOS)''wordt plotseling opgenomen van de aarde en dan ingevoerd in het Vaderhuis met de vele woningen. 
 
''1Th 5:8 Maar laten wij die van de dag zijn, nuchter zijn, terwijl wij het borstharnas van het geloof en de liefde aangedaan hebben, en als helm de hoop van de behoudenis; 1Th 5:9 want God heeft ons niet bestemd tot toorn, maar tot het verkrijgen van de behoudenis door onze Heer Jezus Christus, 1Th 5:10 die voor ons is gestorven, opdat wij, hetzij wij waken, hetzij wij slapen, samen met Hem leven.'' (TELOS)</blockquote>Het is Jezus de Heiland, de Zoon van God, die de gelovigen redt van de komende toorn. Zij wordt plotseling opgenomen van de aarde en dan ingevoerd in het Vaderhuis met de vele woningen. 
 
Deze redding is te vergelijken met en wordt ook voorafgebeeld door de redding van Lot en zijn dochters. Voordat Sodom en Gomorra werden verwoest, werden Lot en zijn gezin als het ware weggerukt door engelen. <blockquote>''Ge 19:16 [Lot] aarzelde echter; daarom grepen die mannen zijn hand, de hand van zijn vrouw en de hand van zijn twee dochters, omdat de HEERE hem wilde sparen. Zij brachten hem naar buiten en leidden hem buiten de stad. (HSV)''</blockquote>
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.