Naar inhoud springen

Toekomst: verschil tussen versies

312 bytes toegevoegd ,  4 jaar geleden
k
Regel 30:
''1Pe 5:4  En wanneer de overste herder is verschenen, zult u de onverwelkelijke kroon van de heerlijkheid ontvangen. (Telos)''</blockquote>
== Oordeel van het aardrijk ==
Nadat de gemeente van de aarde is weggenomen, komt de toorn van God over 'de zonen der ongehoorzaamheid'. <blockquote>''Col 3:5 Doodt dan uw leden die op de aarde zijn: hoererij, onreinheid, hartstocht, boze begeerte en de hebzucht, die afgodendienst is,  Col 3:6 om welke dingen de toorn van God komt over de zonen van de ongehoorzaamheid.''  (TELOS)</blockquote>Wat God tegen Israël zei, geldt ook de wereld.
Eze 33:11  Zeg tegen hen: [Zo waar] Ik leef, spreekt de Heere HEERE, Ik vind geen vreugde in de dood van de goddeloze, maar daarin dat de goddeloze zich bekeert van zijn weg en leeft! Bekeer u, bekeer u van uw slechte wegen, want waarom zou u sterven, ... ? (HSV)
 
'''Aanloopperiode.''' Waarschijnlijk is er een aanloopperiode naar de jaarweek van Daniël. Hoe lang deze periode gaat duren weten wij niet. Mogelijk worden in deze periode al een of meer oordeelszegels (zie [[Openbaring van Johannes]]) geopend. Volgens één uitlegger worden de eerste vijf of zo zegels geopend in deze periode<ref>Zo Bill Salus, in: [https://www.youtube.com/watch?v=a3E7wk7d5EY Bill Salus: Apocalypse Road, Part 2]. Youtube.com: Prophecy Watchers, 28 feb. 2017. Duur: 20 min. 30 sec.</ref>. Het vijfde zegel betreft martelaren die God vragen tot hoelang het duurt dat God hun bloed wreek aan de aardbewoners (Opb. 6:9-10). 'Hoelang?' is ook een vraag aangaande deze aanloopperiode. Daarentegen is de laatste jaarweek van Daniël in de tijd duidelijk verdeeld en afgebakend: 2 x 3,5 jaar, te beginnen met een verbondssluiting.
 
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.